Jarige Emmaus Bilthoven houdt crowdfundingsactie

16 maart 2021 om 11:13 Algemeen

Op maandag 15 maart werd Emmaus Bilthoven 40 jaar! De grondleggers van Emmaus Bilthoven, Jan en Liesbeth Wilken, startten 40 jaar geleden met de winkel in tweedehands artikelen aan de Julianalaan in Bilthoven. Nu 40 jaar later is Emmaus Bilthoven een begrip geworden in Bilthoven en omgeving. Om toch ook haar goede doelen te steunen in coronatijd houdt de winkel een crowdfundingsactie.

Bilthoven - Emmaus Bilthoven is een vereniging met ruim 60 leden en is onderdeel van de internationale Emmausbeweging. De winkel draait vooral op vrijwilligers; er werken vier vaste medewerkers. Een groot deel van de opbrengsten van de winkel is bestemd voor projecten die bijdragen aan het bestrijden van armoede. Dit zijn vooral kleinschalige projecten over de hele wereld, met name gericht op scholing, gezondheid, kwetsbare meisjes en vrouwen. Ook wordt bijgedragen aan projecten en initiatieven in de lokale omgeving (De Bilt). 

Als gevolg van de Corona-maatregelen is de omzet van Emmaus Bilthoven vorig jaar 30% minder geweest en ook dit jaar wordt een flinke daling van de omzet verwacht. Tot grote spijt zal Emmaus Bilthoven daardoor waarschijnlijk ook in 2021 maar heel beperkt goede doelen kunnen steunen. Ook een groots Lustrum viering kan nu niet plaatsvinden; dit zal worden uitgesteld tot na de zomer.

Om toch stil te staan bij 40 jaar Emmaus Bilthoven roept Emmaus Bilthoven haar klanten op om via ‘crowdfunding’ een steentje bij te dragen aan het ondersteunen van de verschillende projecten. De crowdfundingsactie loopt tot aan de viering van het lustrum in het najaar. Meedoen aan de actie kan door een bijdrage te storten op het rekeningnummer van Emmaus Bilthoven:

IBAN NL95 RABO 0376109734. o.v.v. Crowdfundingsactie Emmaus 40 jaar.

Voor meer informatie over Emmaus Bilthoven: zie de website https://emmaus-debilt-bilthoven.nl/bilthoven en over Emmaus Nederland: https://emmaus.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie