Het diamanten bruidspaar Herman en Margje Heep-Smit samen met Sjoerd Potters die het bruidspaar persoonlijk kwam feliciteren met een bos bloemen. FOTO: Els van Stratum
Het diamanten bruidspaar Herman en Margje Heep-Smit samen met Sjoerd Potters die het bruidspaar persoonlijk kwam feliciteren met een bos bloemen. FOTO: Els van Stratum (Foto: Els van Stratum)

60 jaar getrouwd en nog steeds verliefd op elkaar

Door Els van Stratum

Vorige week vierde het echtpaar Herman en Margje Heep-Smit dat ze 60 jaar geleden elkaar het jawoord gaven. Na een koorrepetitie dronk de uit Kampen afkomstige Margje, samen met een vriendin een kopje koffie in een cafe in Utrecht.

De Bilt - Margje: "Herman kwam binnen en ik was meteen verliefd". Nadat het stel was getrouwd gingen ze wonen aan het Julianapark in Utrecht en verhuisde na 10 jaar naar de Waterweg in De Bilt. Herman, geboren in Zuilen, ging na militaire dienst in het bedrijf van zijn vader werken. Na 15 jaar ging hij de huizenmarkt op en werkte hij oa als makelaar voor de AMRO Bank. Margje volgde de verpleegstersopleiding en ging werken in het AZU. Toen de kinderen groter waren heeft ze nog 25 jaar terminale zorg gedaan. Tijdens een bezoek aan Paramaribo ontmoette Margje Rika Morpurgo, kinderarts in het 's Lands Hospitaal. Het ziekenhuis was compleet in verval en sluiting dreigde. Middels het netwerk van Margje werd er geld ingezameld om het ziekenhuis weer op te knappen. Met hulp van Wim Kreuger uit Bilthoven werden bruikbare ziekenhuisspullen verscheept naar Suriname. President Venetiaan opende het ziekenhuis en huldigde Margje met een oorkonde. Het paar heeft 3 kinderen en 3 kleinkinderen.

Meer berichten