Trots laten Samantha (l) en Mariska van Hondenschool Sammie het keurmerk zien.
Trots laten Samantha (l) en Mariska van Hondenschool Sammie het keurmerk zien. Foto:

Primeur voor Hondenschool Sammie

Algemeen

Op dinsdag 8 december werd in Groenekan het eerste Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk in Gemeente De Bilt uitgereikt aan Samantha Dijkstra- van Leur van Hondenschool Sammie. Ze zijn hiermee de eerste keurmerkdragers van Gemeente de Bilt. Het Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk maakt de kwaliteit van dierprofessionals zichtbaar en beter vindbaar voor het publiek.

Groenekan - Als eigenaar wil je zeker weten dat je dier bij een professional in goede handen is en er op een verantwoorde manier les wordt gegeven. Vanuit die gedachte heeft Hondenschool Sammie zich aangesloten bij het Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk. Door het dragen van het Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk benadrukken ze de kwaliteit en professionaliteit van hun bedrijf, wat bestaat uit een hondenschool & uitlaatservice. 

Keurmerkdragers worden gehouden aan strikte regels. Alle professionals worden vooraf getoetst op gebieden als dierenwelzijn, kennis, vaardigheden, werkmethodes en de bedrijfsorganisatie. Ook moet worden voldaan aan nascholingseisen. Hier wordt jaarlijks op gecontroleerd. Het aantal aanmeldingen voor het dragen van het keurmerk loopt inmiddels in hoog tempo op. 

Dragers van het keurmerk fungeren tevens als leerbedrijf voor dierprofessionals in opleiding. Binnen alle disciplines in de huisdierenbranche kan het keurmerk gedragen worden. Dierprofessionals die werken met honden, katten, konijnen, paarden, erfdieren of reptielen kunnen zich aanmelden voor het keurmerkplatform via info@martingauskeurmerk.nl

advertentie