Afbeelding

Een Lichtpunt op tournee hart-onder-de-riem concertjes voor Utrechtse verpleeghuizen

11 december 2020 om 10:16 Algemeen

Een Lichtpunt op tournee hart-onder-de-riem concertjes voor Utrechtse verpleeghuizen Elk jaar worden op Utrechtse begraafplaatsen samen met uitvaartondernemers, bijeenkomsten georganiseerd om overleden dierbaren te gedenken. Met lichtjes, livemuziek, warme chocolademelk en troost. Dit jaar kan dat niet. 

Regio - Vijf Utrechtse uitvaartverzorgers, de Katholieke- en Gemeentelijke begraafplaatsen en Stichting Tröst hebben een alternatief bedacht; een hart onder de riem in de vorm van bijzondere post én live concertjes voor Utrechtse verpleeghuizen. Fred Penninga van het Utrechtse Stadsdichtersgilde schreef het gedicht Een Lichtpunt. Er is een kaart vormgegeven met de tekst en samen met een candelbag verstuurd naar alle mensen, die in de afgelopen jaren iemand hebben begraven op een van de Utrechtse begraafplaatsen. Zo ontvangen ze troost per post en kunnen ze thuis licht maken voor degenen die ze missen. Kunt u als lezer ook wel wat extra warmte gebruiken en wilt u deze kaart ook thuis ontvangen? Stuur dan een mailtje met uw adres naar begraafplaatsen@utrecht.nl. 

Hart-onder-de-riem concertjes 

Voor mensen in verpleeghuizen is er een corona proof live evenement georganiseerd; deze week en volgende week worden zeven Utrechtse verpleeghuizen bezocht, alle bewoners en verzorgers krijgen Een Lichtpunt in de vorm van troostrijke kerstmuziek. Misschien heeft u de feestelijke wagen die het materiaal van deze roadtour vervoert, al door de stad zien rijden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie