Voorpagina De Biltse Grift
Voorpagina De Biltse Grift Foto: Afbeelding Wikimedia

Duik terug in de tijd met De Biltse Grift

Algemeen

Uit een overlevering van meer dan 450 jaar geleden en een briefwisseling tussen hoogwaardigheidsbekleders die daarop volgde, bleek dat zich ‘in het dorp Oostbroek nabij Utrecht’ geheimzinnige gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. Kees Floor deed er een onderzoek naar en publiceert zijn bevindingen in het decembernummer van De Biltse Grift.

De Bilt - In deze tijd van renovatie en vernieuwing verdwijnen veel karakteristieke bouwstijlen. Reden voor Wim Krommenhoek, columnschrijver in De Biltse Grift, om eens stil te staan bij de verschillende bouwstijlen, die in de eerste helft van de 20ste eeuw in onze gemeente waren te vinden. Niet alleen bouwstijlen, maar ook een goed netwerk van openbaar vervoer kenden we in die tijd. Abe Postema vertelt over de trambaan die van Utrecht, via De Bilt, langs het buurtstation in Zeist over de Utrechtse heuvelrug helemaal naar Arnhem liep.

In deze tijd van snelle computers en smartphones kunnen we ons bijna niet meer voorstellen hoe het kantoorwerk 60 jaar geleden ging. Loes Meijer-Ott staat stil bij de ratelende schrijfmachines, de stencilmachine, de onmisbare correctielak en de schrille telefoonbellen van weleer.

In zijn reis langs de kunst in De Bilt neemt Wim Krommenhoek ditmaal een kijkje bij de beelden bij het KNMI. Bernard Schut sluit het decembernummer af met een herinnering aan zijn lagere schooltijd.

De Biltse Grift ligt rond 18 december in Bilthoven bij de Bilthovense Boekhandel en Bruna en in De Bilt bij The Read Shop.

advertentie