Christa Florschütz. Foto: Kasper Florschütz
Christa Florschütz. Foto: Kasper Florschütz Foto: Kasper Florschütz

Er was eens... een boek

Algemeen

Op 25 september is het boek ‘Er was eens... - Amber kijkt terug’ van de Biltse Christa Florschütz verschenen. Deze roman wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

De Bilt - Amber erft van haar oma een boek dat zich afspeelt in haar geboortejaar 2015 en dat het verhaal vertelt van Merel, die nee moet leren zeggen. Als ze het gaat lezen, realiseert ze zich hoeveel er sinds die tijd is veranderd. Ze verbaast zich erover dat zo weinig mensen die veranderingen aan zagen komen. Het boek roept bij Amber geen weemoed op. Er komen heel andere emoties los.

Christa Florschütz gaf zichzelf twee maanden onbetaald verlof cadeau en begon met schrijven. In de zomermaanden van 2014 legde ze de basis voor een verhaal over twee vrouwen die heel verschillend in het leven staan. Dat thema keerde al 15 jaar steeds opnieuw terug in haar gedachten en het werd tijd om daar vorm aan te geven. In haar werk als duurzaamheidsanalist las Christa veel over klimaatverandering en de gevolgen daarvan voor onze toekomst. Dit inspireerde haar in 2018 tot het schrijven van een nieuw verhaal, dat vanuit die toekomst terugkijkt op het dagelijkse leven van vandaag. Dit tweede verhaal kwam pas af nadat ze in 2019 met vervroegd pensioen ging. De twee verhalen komen samen in dit boek.

Het boek is te verkrijgen via Boekscout: https://www.boekscout.nl/shop2/

advertentie