Kinderen onthullen de totaalopbrengst van de Grote Clubactie 2020 in Sportpark Drunen.
Kinderen onthullen de totaalopbrengst van de Grote Clubactie 2020 in Sportpark Drunen. Foto:

Biltse clubs halen ruim twintigduizend euro op met Grote Clubactie 2020

Algemeen

De Grote Clubactie is ook dit jaar weer succesvol. Met deze landelijke actie kunnen Biltse verenigingen geld ophalen voor hun club. Biltse dorpsgenoten gaven gul en dat zorgde voor een succesvolle opbrengst: €23.217,-.

De Bilt - De meeste lootjes werden opgehaald door FC De Bilt (€4635,-), Korfbalvereniging Nova (€4194,-) en Scouting Laurentius Groep (€2901,-). Ook bij andere verenigingen werden er mooie bedragen ingezameld: Centrals (€2382,-), Koninklijke Biltse Harmonie (€324,-),   Rover Crofts Groep (€2151,-), BZC Brandenburg (€2115,-), SV Irene afdeling volleybal (€1734,-), Ariane de Ranitz (€957,-) Chr. Korfbalvereniging door Oefening Sterk (€1185,-), Volleybalvereniging Salvo 67 (€288,-) en Algemeen Zangkoor Maartensdijk (€351,-). Van de opbrengst gaat 80% naar de clubkas.

Landelijk gingen ruim 300.000 op pad om loten te verkopen tijdens de Grote Clubactie. Samen haalden zij dik 9,5 miljoen euro op door meer dan 3 miljoen loten te verkopen. De deelnemende clubs verbreken hiermee alle records. “Dit is de grootste opbrengst in de 48-jarige geschiedenis van de Nationale Grote Clubactie.” Directeur Frank Molkenboer kan zijn geluk niet op: “Ik ben supertrots dat iedereen zo zijn best heeft gedaan. Juist in deze moeilijke tijden is dit soort saamhorigheid belangrijk.” De afgelopen jaren daalde het aantal clubs dat deelnam aan de Grote Clubactie. Die trend is volgens Molkenboer nu “krachtig doorbroken”. Dit jaar doen er zelfs weer meer clubs mee dan vorig jaar. “Dit laat zien dat de loterij nog steeds springlevend is. En dat is fijn, want ook in de toekomst hebben verenigingen onze loterij keihard nodig om financieel gezond te blijven.”

De Grote Clubactie op volle kracht online
Verkopers gingen dit jaar nog steeds ‘ouderwets’ langs de deuren, waarbij voldoende afstand werd bewaard. Daarnaast werden vanwege de coronacrisis krachtige nieuwe online middelen ingezet. Zo kon de verkoop volledig coronaproof doorgaan. Met succes, in totaal werden 3.173.719 loten verkocht, waarvan maar liefst 1,2 miljoen loten online. De verkopers bleken digitaal enorm creatief: QR-codes, e-mail, social media en WhatsApp werden ingezet om loten te verkopen. Duizenden video’s werden online gedeeld om familie en vrienden aan te zetten tot het kopen van een lot of anderen te enthousiasmeren. Voor het eerst gebeurde dit ook via TikTok. Kinderen deelden talloze filmpjes met de hashtag #groteclubactie.

Vereniging gesteund?
Niet alleen voor de deelnemende clubs, ook voor alle mensen die een lot hebben gekocht, is het een bijzonder jaar. Er zijn dit jaar namelijk veel meer prijzen te winnen en de prijzenpot is aanzienlijk verhoogd. De winkans is dit jaar zelfs 1 op 10. Check uw lot(en) vanaf 10 december via de lotchecker op clubactie.nl om te kijken of er een prijs op is gevallen.

advertentie