Afbeelding
Foto: ©judithcapponfotografie

Nieuwe vestigingsmanager Saar aan Huis in Zeist e.o.

14 december 2020 om 09:38 Algemeen

Er voor zorgen dat iemand zo lang mogelijk in de vertrouwde omgeving kan blijven wonen. Dit is goed mogelijk met de juiste ondersteuning. Hiervoor wordt er vaak mantelzorg verleend door kinderen, vrienden, buren. Saar aan huis biedt aanvullende mantelzorg aan. Harm-Jan Buunk is begin december gestart als vestigingsmanager voor Saar aan huis in de regio Zeist, De Bilt, Bilthoven, Utrechtse Heuvelrug tot en met Woudenberg. 

De Bilt - Ouderen kunnen bij Saar aan Huis terecht voor allerlei andere vormen van ondersteuning zoals gezelschap, licht huishoudelijk werk, gezamenlijk boodschappen doen en koken, persoonlijke verzorging en begeleiding bij dokters- of ziekenhuisbezoek. De hulp die geboden wordt kan variëren van twee uur per week tot 24 uurs zorg. Harm-Jan Buunk: ‘Uit persoonlijke ervaring weet ik dat langer thuis wonen kan betekenen dat de partners en/of mantelzorgers het soms zwaar hebben. Mijn vader is 96, en woont nog thuis samen met mijn moeder. De zorg werd intensief en op zoek naar een aanvulling op de mantelzorg van mij en mijn broer kwam ik uit bij Saar aan Huis. Dat ik uiteindelijk nu bij Saar aan huis ben begonnen in deze mooie regio had ik toen niet kunnen denken’.

‘Onze zorgverleners, Saars (mannen en vrouwen), zijn over het algemeen 50-plussers, sommigen met een zorgachtergrond, anderen zijn gewoon zorgzaam en leuk gezelschap. Het zijn mensen met levenservaring, die goed kunnen luisteren en een goede aansluiting hebben bij de mensen die ze bezoeken. Wij doen enorm ons best om de juiste “match” tot stand te brengen zodat er een klik is. De cliënt blijft op een prettige manier in de vertrouwde omgeving en heeft een of meerdere vaste Saars. Dit kan bestaan uit begeleiden bij doktersbezoek, boodschappen doen en koken, wandelen, gezelschap houden, licht huishoudelijk werk, helpen bij het aan- en uitkleden, enzovoort’.

Buunk staat klaar om een perfecte Saar (of Bram, er zijn ook mannen die werken als mantelzorger) te vinden om de mantelzorg te verlichten die al door familie en vrienden gegeven wordt. Inmiddels werken er zo’n 60 mensen als mantelzorger voor Saar aan Huis in de regio De Bilt. Voor Saar aan Huis heeft Buunk geruime tijd op het grensvlak van zorg en ICT gewerkt. Bij bedrijven die software leveren aan huisartsen, apothekers en ziekenhuizen. Ook in deze rol was het zijn doel om partijen bij elkaar te brengen. Dat zet hij nu bij Saar aan Huis met enthousiasme voort.

Kijk voor meer informatie op http://www.saaraanhuis.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie