Bram de Deugd, eigenaar van een nul-op-de-meter woning, vertelt op 8 mei over zijn ervaringen. FOTO: Jenny Senhorst
Bram de Deugd, eigenaar van een nul-op-de-meter woning, vertelt op 8 mei over zijn ervaringen. FOTO: Jenny Senhorst

Informatiebijeenkomst met praktijkverhalen duurzame huizen

Persbericht - De weg naar energieneutraal wonen: Het echte verhaal

(Bijna) energieneutraal wonen, wat houdt het in en hoe realiseer je dat? Binnen de gemeente De Bilt nemen de ervaringen rap toe. Elke huiseigenaar pakt het anders aan en geen huis is hetzelfde. Op de informatieavond van woensdag 8 mei vertellen eigenaren van verschillende type woningen hun verhaal. Welke hobbels zijn genomen en hoe bevalt het? De avond is speciaal bedoeld voor bewoners die hun huis duurzamer willen maken en vragen hebben over de manier waarop. Aanmelden voor deze gratis informatiebijeenkomst per e-mail: info@beng2030.nl.

"Dit gaat heel erg leuk worden." Energieambassadeur Frans den Braber leidt het programma van deze unieke avond. Binnen de Biltse energiecoöperatie is hij bekend van de populaire informatieavonden over warmtepompen en energiezuinig stoken met de CV. Daarbij merkt hij dat de echte praktijkverhalen belangrijk zijn. Frans: "Ervaringen, bijvoorbeeld met warmtepompen, lopen vaak erg uiteen. En als het gaat om isolatiematerialen voor dak, vloer en spouwmuur is er veel te kiezen. Het is interessant om te zien hoe elke huiseigenaar daarin zijn eigen weg gaat."

Informatieavond 8 mei

Om deze bijeenkomst mogelijk te maken, nam hij contact op met drie woningeigenaren met (bijna) energieneutrale woningen binnen de gemeente. Zij waren direct enthousiast om hun verhaal te vertellen. Frans: "De woningen zijn echt heel verschillend. Het gaat om een hoekhuis uit de jaren 30, een tussenwoning uit de jaren 70 en een vrijstaande nieuwbouwwoning. Twee van de drie zijn ook helemaal van het aardgas af."

Met deze bijzondere bijeenkomst sluit energiecoöperatie BENG! het stookseizoen met activiteiten min of meer af. De zonnepanelenavonden gaan nog wel even door: op 17 mei en 18 juni zijn er nog bijeenkomsten. Kijk in de agenda op www.beng2030.nl.

Locatie en tijd: Informatieavond 'Het echte verhaal' op woensdagavond 8 mei, WVT-gebouw, Talinglaan 10 Bilthoven, inloop 19.00 uur, start 19.30 uur. Aanmelden: info@beng2030.nl.

Meer berichten