Schrijf ook mee met het Groot Dictee

23 oktober 2020 om 13:10 Algemeen

Is het schrijven of schrijfen? Die ene letter maakt een wereld van verschil. Wie altijd al mee heeft willen doen met het Groot Dictee der Nederlandse Taal kan zaterdag 7 november vanuit huis meeschrijven met het Groot Dictee. In verband met de huidige coronamaatregelen vindt deze activiteit niet in de Bibliotheek plaats, maar moedigt Bibliotheek Idea zoveel mogelijk mensen aan om thuis mee te schrijven.

De Bilt - Op zaterdag 7 november 2020 presenteert NPO Radio 1 voor de derde keer het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Gerdi Verbeet, oud-voorzitter van de Tweede Kamer, leest het dictee voor. KRO-NCRV presentator Frits Spits is de gastheer. Het Groot Dictee wordt ook dit jaar geschreven door schrijver en taalkundige Wim Daniëls. Vorig jaar won Niels de Jonge uit Leek met zes fouten; kinderboekenschrijver Gideon Samson had de minste fouten bij de prominenten.

Schrijf vanuit huis mee met het Groot Dictee door het te beluisteren via de radio, NPO radio 1 of volg het live via nporadio1.nl/live om mee te luisteren, kijken, én schrijven! Het Groot Dictee der Nederlandse taal wordt op zaterdag 7 november tussen 11.00-13.00 uur uitgezonden in De Taalstaat.

Op de website van onzetaal.nl kan alvast geoefend worden met dicteequizzen.

Plaats: online of via radio

Datum: zaterdag 7 november 2020

Tijd: 11.00 – 13.00 uur

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie