Zaterdag was het gelijk tegen SVL. Komend weekend moet FC De Bilt zonder publiek spelen.

FC De Bilt moet de punten delen met sterke SVL

28 september 2020 om 20:05 Algemeen

Afgelopen zaterdag 26 september vertrokken de spelers en de staf naar Langbroek om tegen het sterke SVL uit te komen. Supporters uit De Bilt waren vanwege de coronamaatregel niet welkom, dus het onderstaande verslag is tot stand gekomen via een ‘geblesseerde’ speler, waarvoor onze dank.

De Bilt - Dezelfde elf spelers die de eerste competitiewedstrijd tegen Zuidvogels eindigden, stonden aan de start van de tweede wedstrijd tegen SVL, waar voormalig FC De Bilt speler Glenn Linnebank ontbrak. In een rommelige eerste helft was het SVL dat de boventoon voerde. Door een eigen doelpunt van Peter de Best ging SVL met een 1-0 voorsprong de rust in. Die voorsprong had groter kunnen zijn als twee gevaarlijke kopballen iets lager waren gemikt of wanneer de twee Langbroekse spitsen - die samen zonder enige hinder op onze doelman Menno afkwamen - de bal gewoon in het doel hadden geschoten in plaats van drie keer naar elkaar. De tweede helft zagen we een ander De Bilt en een ander SVL. De slotfase was eerder spannend dan goed. Beide ploegen wilden heel graag winnen, maar vooral niet verliezen. Uiteindelijk leek zowel FC De Bilt als SVL vrede te hebben met de 1-1 eindstand. Zaterdag gaat het tegen WNC. Helaas zonder publiek.