De ene mooie Biltse aanval volgde op de andere.
De ene mooie Biltse aanval volgde op de andere. Foto: Henk Willemsen

Voetbalwedstrijd met twee gezichten

21 september 2020 om 11:18 Algemeen

Na ruim zes maanden was er afgelopen zaterdag eindelijk weer een competitiewedstrijd op het mooie sportcomplex van FC De Bilt. Een van de gerenommeerde ploegen uit de eerste klasse kwam op bezoek: De Zuidvogels uit Huizen, het beloofde dus een zware middag voor de Biltse mannen te worden. Alhoewel, in de voorbereiding op het seizoen liet FC De Bit zien, dat het aanmerkelijk beter is dan vorig seizoen.

De Bilt - Het was goed toeven langs de lijn, mooi zonnetje, de vele toeschouwers probeerden zich zoveel mogelijk te verspreiden en binnen de lijnen stonden ploegen met veel kwaliteit. Al na enkele minuten flitste Mano Bakkenes door de verdediging en hij schoot vervolgens op de onderkant van de lat; jammer dat we geen doellijntechnologie konden toepassen, want het leek verdacht veel op ‘over de lijn’. Daarna pakten De Zuidvogels het initiatief en stuurden hun snelle voorhoedespelers met diepe ballen de ruimte in, maar daar kwamen geen doelpunten uit. In de vijftiende minuut nam een Huizense aanvaller de bal mee de zestienmeter in, alwaar een Biltse verdediger hem vrij ongelukkig tackelde. De scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip leggen en de schutter scoorde de verdiende 0-1. Daarna kregen de vogels nog twee doelrijpe kansen, maar de Biltse keeper, Menno Vink redde twee keer fantastisch. De eerste helft was voor Zuidvogels en De Bilt had geen klagen met slechts 0-1 op het scorebord.

De tweede helft was volledig anders: FC De Bilt werd de bovenliggende partij. Pier Veldman liet zijn klasse zien en stelde met een mooie assist Robin Notenboom in de gelegenheid om de gelijkmaker te scoren en zo stond het na tien minuten in de tweede helft 1-1. In de minuten daarna hebben we enorm kunnen genieten van Redouan Boussoufi. Hij draaide de Huizense verdedigers twee keer helemaal dol en schoot vervolgens twee keer op het doel: twee keer op de paal! Ook Robin kwam in scoringspositie, maar zijn schot ging net voorlangs. Het duurde tot de 80e minuut alvorens De Bilt kreeg wat het verdiende. Guillermo Ooft benutte de kans die ontstond na een mooie voorzet van Marcel Melissen: 2-1. Hierna zetten de vogels aan voor een slotoffensief, maar de Biltse verdediging hield goed stand en via de uitvallen van De Bilt leek de 3-1 meer voor de hand liggen. Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd ging een kansrijk schot net over het Biltse doel, maar in de blessuretijd scoorde een meegekomen verdediger de gelijkmaker: via een schitterende omhaal werd het 2-2. Over het geheel van de wedstrijd gezien, is het een terecht gelijkspel: De Zuidvogels de eerste en De Bilt de tweede helft.

The man of the match was de Biltse keeper, Menno Vink, mede door de twee schitterende reddingen in de eerste helft waarmee hij De Bilt in de wedstrijd hield. The Matchday sponsor was dit keer Administratiekantoor Ton Elders.

FC De Bilt 2 begon goed in de reserve hoofdklasse met een verdiende 3-1 overwinning.