Ding&Doen Markt wordt bijzonder

Maartensdijk - Zaterdag 18 mei zal Maartensdijk bruisen van de energie en activiteit! Op deze dag organiseert Stichting Vierstee 2.0 namelijk een grote Ding&Doen Markt in de Vierstee. Aan deze gezellige markt, waar van alles te doen zal zijn, zullen ruim 30 verenigingen, goede doelen, stichtingen en andere maatschappelijke organisaties deelnemen.

"Het idee om een gezamenlijke rommel-, curiosa- en activiteitenmarkt te organiseren leefde al langer binnen ons bestuur en ook bij diverse gebruikers van de Vierstee" vertelt de voorzitter van Stichting Vierstee 2.0, Edwin Plug. "Als vereniging alleen lukt het vaak niet om een grootschalige rommel- en activiteitenmarkt te organiseren. Door de krachten te bundelen zijn er veel meer mogelijkheden. Als stichting hebben we daarom de handschoen opgepakt en zijn wij met de organisatie aan de gang gegaan. Een hele klus, maar wel erg leuk om te doen en dankzij alle vrijwilligers, deelnemers en sponsoren gaat het weer helemaal goed komen."

Medeorganisator van de markt, Nieke den Ouden, vult Edwin aan: "We hebben zowel van deelnemers als van mensen die naar de markt toe willen komen al hele leuke reacties gehad. De ruim 30 inschrijvingen hebben onze verwachtingen overtroffen. Buiten dat de toneelzaal helemaal gevuld zal zijn met leuke en interessante "Doe-activiteiten", zal ook de sporthal vol staan met kramen waar van alles te koop is en eveneens veel te doen zal zijn."

Hetgeen aangeboden zal worden door de deelnemers zal heel divers zijn. Edwin vertelt hierover: "Het aanbod zal variëren van een fotograaf die professionele fotoshoots verzorgd tot een tentoonstelling van bijzondere oude rijwielen. En van voetbal- en korfbalspelletjes naar padvinders activiteiten tot de verkoop van leuke en lekkere spullen en artikelen. En alles daar tussenin!" Het totale programma plus een lijst van de deelnemers en activiteiten staat op de website van Stichting Vierstee 2.0: www.vierstee.nl. "Het gaat echt een hele leuke en bijzondere dag worden", aldus Plug. "Ik denk dat het een dag wordt waarvan het publiek en de deelnemers achteraf zullen zeggen: "Wat leuk en mooi dat dit in ons dorp is georganiseerd en wat was het leuk om erbij te zijn geweest".

De Ding&Doen Markt zal worden afgesloten met een gezellige borrel en een Aziatisch buffet. Edwin zegt hierover "Als stichting vinden we het ook belangrijk om de onderlinge banden in Maartensdijk levendig te houden, daarom de borrel en het Aziatisch buffet als afsluiting. Iedereen die dat leuk en gezellig vindt heeft dan de gelegenheid om nog even met elkaar na te praten."

Gezamenlijk zijn Edwin en Nieke het met elkaar over eens dat de Ding&Doen Markt alle componenten in huis heeft om een geslaagd evenement te worden. Als publiek is het niet alleen leuk om langs te komen, maar vooral ook actief mee te doen.

De Ding&Doen Markt wordt op zaterdag 18 mei van 09.30 uur tot 16.30 uur in de Vierstee in Maartensdijk gehouden. De Maartensdijkse borrel is van 16.00 uur tot 18.00. De toegang is gratis. Het Aziatisch buffet start om 18.00 uur. Voor het Aziatisch buffet is vooraf inschrijven via www.vierstee.nl noodzakelijk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden