Afbeelding

Prijswinnaar #slimmerchillen-weekprijs springt letterlijk gat in de lucht

25 mei 2020 om 11:56 Algemeen

De #slimmerchillen-weekprijs – een cadeaucheque van 50 euro – gaat naar Tim Pierik uit De Bilt. Hij was zo blij dat hij weer mocht sporten met de vrienden van zijn springgroep, dat hij letterlijk een gat in de lucht sprong. De foto van deze actie stuurde hij naar #slimmerchillen. Die hopen dat Tim net zo blij met zijn prijs.

De Bilt - Fysiek fit zijn is belangrijk. Maar als sportscholen zijn gesloten en de trainingen van je club zijn gestopt, dan is dat best lastig. Daarom vroeg #slimmerchillen de afgelopen weken jongeren en studenten hoe zij mentaal en fysiek fit blijven. Tim kon zes weken niet trainen met zijn springgroep. Maar met aanpassingen, zoals rekening houden met anderhalve meter afstand, kan dat gelukkig weer. De meest linkse duikelaar op de foto is Tim.

Tweede en derde prijs

De tweede prijs is deze week voor Joas Kuiper met een filmpje van zijn homegym. Hij was zo creatief om met allerlei materialen in zijn omgeving een eigen sportschool te maken. Van autobanden tot emmers, alles werd gebruikt. Hij heeft dus zijn hersens gebruikt om z’n spieren te trainen. Dat is winst op beide fronten.

De derde plaats gaat naar het TikTok-account @the.adventuress. De eigenaresse daarvan maakte een compleet #slimmerchillen-menu met maar liefst 10 activiteiten voor zichzelf. Om het nog een beetje spannend te maken laat ze een lootje bepalen welk onderdeel als eerste aan de beurt is.

Anderhalvemetersamenleving

Ook de komende weken blijft #slimmerchillen nodig. Want hoewel de maatregelen weer versoepeld zijn, blijft afstand houden en drukte vermijden belangrijk. Premier Rutte daagde jongeren in zijn persconferentie ook al uit om slimme oplossingen en (opbouwende) kritiek te delen. Nieuwe inzendingen blijven dan ook meer dan welkom, ook inzendingen die tips geven over hoe je slimmer omgaat met de anderhalvemetersamenleving. Want daar zijn we voorlopig nog niet vanaf.

Ook meedoen?

Heb jij ook een idee over hoe jij slimmer kunt chillen, alleen of met jouw vrienden, maar wel veilig? Of hoe je slim omgaat met de anderhalvemetersamenleving? Deel dan jouw oplossing op TikTok en/of Instagram via #slimmerchillen, of stuur een bijdrage op film, foto of in tekst naar info@slimmerchillen.nl. Wie weet is een van de volgende weekprijzen dan voor jou. Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan alle inzendingen op https://slimmerchillen.nl

‘Slimmer Chillen = Corona Killen’ is een gezamenlijke campagne van de Veiligheidsregio’s Hollands Midden, Kennemerland, Groningen, Fryslân, IJsselland, Utrecht, Gelderland Midden, Noord- en Oost-Gelderland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden en Zuid-Holland Zuid.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie