Evi (D1), Oona (D2), Jinthe (D2) en Faas (F) korfballen thuis.
Evi (D1), Oona (D2), Jinthe (D2) en Faas (F) korfballen thuis.

NOVA maakt zich klaar om open te gaan voor de jeugd

27 april 2020 om 18:27 Algemeen

De Bilt - “We mogen weer!” Dat was de reactie van vele sportclubs na de persconferentie van premier Rutte op dinsdag 21 april. Kinderen tot en met 12 jaar mogen weer georganiseerd samen sporten en kinderen van 13 tot en met 18 jaar mogen dit ook, maar op 1,5 meter van elkaar. Hoe organiseer je dit veilig en hoe korfbal je op 1,5 meter van elkaar? Korfbalvereniging NOVA is druk bezig met de voorbereidingen om veilig en succesvol open te gaan voor de jeugdteams.

NOVA kreeg al via verschillende kanalen te horen dat veel jeugdleden staan te trappelen om weer te beginnen met korfballen. De afgelopen weken hadden de leden wel de mogelijkheid om thuis te korfballen met het materiaal van NOVA, maar sporten in teamverband is uiteraard vele malen leuker.

NOC*NSF en het KNKV kwamen met een ‘protocol verantwoord sporten’ om sportclubs te helpen om conform de maatregelen open te gaan. Om op 29 april weer te mogen trainen, moeten er veel voorbereidingen worden getroffen. Zo moeten er routes op het terrein worden uitgezet zodat iedereen veilig het terrein kan betreden en verlaten, er moeten timeslots worden vastgesteld zodat verschillende teams niet tegelijkertijd het terrein op en af moeten, en de materialen moeten na elke training worden gedesinfecteerd.

Deze week gaat NOVA eerst open voor leden om te kijken of alle maatregelen correct kunnen worden uitgevoerd. Mocht dit allemaal goed verlopen, dan wil NOVA ook graag niet-leden de mogelijkheid geven om weer lekker te sporten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie