Joan en Sanne zetten al hun creativiteit in om hun bedrijf staande te houden. Bovendien steunen zij met hun werk de Voedselbank. (Foto: Eline Buijs)
Joan en Sanne zetten al hun creativiteit in om hun bedrijf staande te houden. Bovendien steunen zij met hun werk de Voedselbank. (Foto: Eline Buijs)

Joan en Sanne zitten niet bij de pakken neer

23 april 2020 om 11:02 Algemeen

Bilthoeven - Een Tosti Ride Thru, op een bakfiets vol broden door Bilthoven crossen, thuisdiners bereiden... Eigenaren Sanne en Joan van C.S. Bilthoven moesten hun lunchroom en cateringbedrijf door de coronamaatregelen sluiten. Nu zetten ze al hun creativiteit in om hun business staande te houden én de Voedselbank te steunen.

Door Eline Buijs

“We hebben hier wel even zitten huilen toen we hoorden dat we dicht moesten. Juist omdat we zo lekker bezig waren. We draaiden ons beste kwartaal sinds de opening van de zaak 2,5 jaar geleden. Maar we wisten één ding: het heeft geen zin om in een hoekje te gaan zitten wegkwijnen en af te wachten.”

Schot in de roos

De maandag na de persconferentie werden Sanne en Joan wakker met het idee om brood te bezorgen. Dat bleek een schot in de roos: de eerste bezorgdag was Sanne de hele dag op weg om broden te bezorgen. “Dat succes gaf ons de energie om ervoor te gaan. We waren voor corona al creatief, maar deze crisis daagt ons uit om snel te vernieuwen en veel uit te proberen.” Na de sluiting belde de Voedselbank of ze hun voorraden wilden doneren. “Dat hebben we natuurlijk gedaan.” Zo ontstond ook het idee om voor elke bestelling een soepje te doneren aan de Voedselbank. “Als we dan toch aan het koken zijn, is het een kleine moeite om wat extra’s te maken. Ook onze gasten vinden het fijn om zo iets goeds te doen. Via onze bestellijst kan iedereen een brood doneren en daar wordt massaal op gereageerd.”

Spontane hulp

De band met hun gasten is de afgelopen weken alleen maar sterker geworden: “We krijgen spontaan hulp aangeboden: van het bezorgen van brood tot het flyeren in de buurt. We ontvangen kaartjes en lieve berichten via Facebook en WhatsApp. Mensen blijven massaal bestellen waardoor wij kunnen blijven doen wat we het leukst vinden: koken. En dat houdt ons op de been.”

Wil je deze lokale ondernemer en via hen de Voedselbank steunen? C.S. Bilthoven is open van woensdag tot en met zaterdag voor afhalen en bezorgen. www.csbilthoven.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie