Burgemeester Potters feliciteert de heer en mevrouw Oosterhuis-Tollenaar. Het echtpaar kreeg samen 5 kinderen en hebben 16 kleinkinderen en 12 achterkleinkinderen.. FOTO: Els van Stratum
Burgemeester Potters feliciteert de heer en mevrouw Oosterhuis-Tollenaar. Het echtpaar kreeg samen 5 kinderen en hebben 16 kleinkinderen en 12 achterkleinkinderen.. FOTO: Els van Stratum (Foto: Els van Stratum)

Een huwelijk vol passie voor werken in Zuid Afrika

Door Els van Stratum

Ekkehart Oosterhuis, geboren in Hoogeveen en Tanneke Tollenaar, geboren in Terneuzen vierden op 1 mei hun 60 jarig huwelijksjubileum. Burgemeester Sjoerd Potters kwam het bruidspaar persoonlijk feliciteren.

De Bilt - De vader van Ekkerhart werkte na zijn pensioen in 1951 en 1952 als arts in Westerbork waar toen der tijd Ambonezen werden opgevangen. Ekkehart leerde Tanneke kennen toen ze als secretaresse voor een uitgeverij in Assen werkte en woonde op de boerderij waar haar broer het voedsel voor Westerbork verzorgde. Tanneke en Ekkehart bezochten in die tijd dezelfde kerk in Westerbork en gingen regelmatig samen wandelen, waar ook de eerste kus volgde.

Tijdens hun verloving ging Tanneke in Hoogeveen de verpleegkundige opleiding volgen om zich zo voor te bereiden op hun gezamenlijk vertrek naar Zuid Afrika. In 1959 trouwde het stel in Terneuzen, vlak nadat Ekkehart afstudeerde als arts. Ze vertrokken naar Zuid Afrika waar ze 16 jaar samen als arts en verpleegkundige gewerkt en gewoond hebben. Ze kwamen terug naar Nederland om hun kinderen hier naar de middelbare school te laten gaan.

In 1992 gingen ze samen voor 8 jaar weer terug naar Zuid Afrika om er te gaan werken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden