Afbeelding

Bouwplannen van de baan: Bewoners Henrica van Erp vieren feest

18 december 2019 om 08:00 Algemeen

Zondagmiddag 15 december organiseerden buurtbewoners een winterfeest op het grasveld naast de Henrica van Erpweg. Aanleiding was dat gemeente De Bilt onlangs besloot geen woningen te bouwen op het grasveld. Voldoende reden voor de buurt om een feestje te organiseren!


Groot Succes
Het winterfeest werd een groot succes. Ruim 60 bewoners uit de buurt kwamen naar het grasveld en genoten van glühwein, warme chocolademelk, kerststol en andere lekkernijen. Kinderen konden popcorn bakken en marshmallows roosteren bij een vuurtje.


Symbolische kerstboom
Het feest werd gevierd naast een grote kerstboom die op het behouden grasveld prijkt. Deze kerstboom staat daar als symbool van de samenhang in de buurt. Bezoekers van het winterfeest hingen zelf meegebrachte kerstversiering in de boom. Ook konden ze een houten kerstbal beschrijven met een persoonlijke boodschap en in de boom hangen.

Het grasveld aan de Henrica van Erpweg was vorige maand onderwerp van gesprek in de gemeenteraad. Het was immers één van de 13 nieuwe woningbouwlocaties die eerder waren aangewezen door gemeente De Bilt. Na veel weerstand vanuit bewoners uit de hele gemeente werd besloten de 13 aangewezen bouwlocaties met rust te laten.


Samenhang
Het winterfeest op het grasveld is een start van een nieuwe periode, waarin de buurtbewoners zich gaan inzetten om de samenhang in de buurt nog verder te versterken. Het grasveld speelt hierin een grote rol. De grote opkomst bij het feest laat zien dat veel bewoners zich al verbonden voelen met elkaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie