Afbeelding
Foto:

OMDENKEN

Algemeen

column door Ike Bekking

Zo aan het einde van het jaar, als er cadeautjes worden gekocht is het voor elke winkelier de uitdaging om mensen naar de winkel te krijgen en het te winnen van internet. Op zoek naar inspiratie voor een leuke advertentie stuitte ik op een mooie cartoon van Fokke & Sukke, de strekking is dat Fokke & Sukke zich on-line oriënteren en het dan gezellig in de winkel gaan kopen. Het omdenken zit ‘m natuurlijk in het idee dat veel mensen in de winkel kijken wat ze willen hebben en dan proberen het on-line goedkoper te bestellen.

Eén telefoontje naar de makers en ik mocht de cartoon gratis gebruiken. Aardig hè?

Over omdenken gesproken; ik wil ‘m toch graag met u delen.

Want telkens als ik langs het RIVM rijd, dat naar Utrecht gaat verhuizen dan vraag ik mij af waarom die bedrijven daar gevestigd zijn. Die horen daar toch helemaal niet? En nu het RIVM daar toch weg gaat, dan kan de rest toch ook verplaatsen? Of is Larenstein vol? Dat weet ik eigenlijk niet.

Want wat een prachtig stuk grond is dat, wat zou je daar een leuke woonwijk kunnen ontwikkelen. Een fijne mix met hoogbouw, sociale woningbouw èn leuke twee-onder-één-kappers. Plek voor starters, gezinnen en ouderen.

Een wijk die Bilthoven met De Bilt verbindt, waarvan de bewoners kunnen kiezen welke kant ze op gaan om boodschappen te doen, gewoon waar ze zich het prettigst voelen. Dan is de Biltsche woningnood in één klap opgelost en het is fantastisch voor de koopkracht, die vloeit dan naar alle kanten. Het openbaar vervoer is dichtbij en er is veel groen in de omgeving. Wat kan het bezwaar zijn?

Zo! Dit is mijn laatste column van 2019 en ik dacht, laat ik eens lekker uit de bocht vliegen. Ik wens u heel fijne Kerstdagen met mooie tafelgesprekken en fantastische plannen voor volgend jaar.

Voor meer sprookjes en goede verhalen weet u mij wel te vinden toch?

advertentie