1e van 10 milj. bomen geplant

11 december 2019 om 08:00 Algemeen

Afgelopen zaterdag 7 december ging Plan Boom van de Natuur en Milieufederaties van start. De organisatie wil er samen met LandschappenNL, andere partnerorganisaties en vrijwilligers voor zorgen dat Nederland de komende vier jaar ten minste 10 miljoen bomen rijker wordt. De eerste grote boomplantactie vond plaats op Landgoed Houdringe.

De Bilt - Burgemeester Potters was bij deze feestelijke aftrap aanwezig. Naast 37 fruitbomen werd er een struweelhaag aangeplant met onder meer meidoorns, hondsroos en egelantier. In totaal gingen er 1.937 grotere en kleinere bomen de grond in. Plan Boom is van en voor burgers: iedereen kan in zijn eigen omgeving een concrete bijdrage leveren aan het klimaat door te helpen de bomen te planten in tuinen, bermen, plantsoenen, parken, bedrijventerreinen en in het buitengebied. Om te benadrukken dat vrijwilligers een enorme impact kunnen hebben, startte Plan Boom op de nationale dag van de vrijwilliger. Ruim vijftig vrijwilligers, van jong tot oud, steken dan de handen uit de mouwen om struweelhagen en 37 fruitbomen in de grond te zetten.

Plan Boom
Zo’n 20 procent van de opwarming van de aarde wordt veroorzaakt door ontbossing. Ook Nederland ontbost nog steeds en daar willen de Natuur en Milieufederaties iets aan doen. De komende vier jaar komen er met Plan Boom tenminste 10 miljoen extra bomen in heel Nederland bij. De bomen helpen om de hoeveelheid CO2 te verminderen en maken bovendien onze leefomgeving mooier, groener, frisser en gezonder. De boomplantactie op 7 december werd georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties, LandschappenNL, Utrechts Landschap, Landschap Erfgoed Utrecht en Natuur en Milieufederatie Utrecht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie