Dying seconds

25 november 2019 om 10:12 Algemeen

De Bilt - Op zaterdag 23 november ging FC De Bilt op bezoek bij ZOB in Zuidoost Beemster. Beide teams zijn enkele maanden geleden voor het eerst gepromoveerd naar de hoogste klasse in district West 1 en hebben het best lastig. De winnaar zou goede zaken doen, dus het was wederom een ‘zespunter’.

Voor het eerst in de geschiedenis kwamen deze teams tegen elkaar en voor FC De Bilt begon deze confrontatie slecht, want al na enkele minuten scoorden de Noord-Hollanders de 1-0 en liepen de Biltse mannen achter de feiten aan. Toch herpakten zij zich en namen het initiatief om nog voor rust de gelijkmaker te scoren. Het was duidelijk dat beide teams het belang van een overwinning tussen de oren hadden. Kansen waren er over en weer, maar er werd ook slordig gevoetbald. Opeens werd Mano Bakkenes neergelegd in het strafschopgebied……. Helaas wuifde de scheidsrechter de roep om een penalty resoluut weg. In de 35e minuut was het wel raak. Steven van den Berg gaf een prima voorzet op Marcel Melissen en die wist daar wel raad mee: 1-1.

In de tweede helft zetten beide ploegen alles op alles en het kon alle kanten op. De wind speelden wellicht wat parten, zodat deze wedstrijd niet in de boeken gaat als kwalitatief hoogstaand, maar strijd was er wel. Toen het scorebord na 90 minuten nog steeds op 1-1- stond, kon bijna iedereen wel vrede hebben met een gelijkspel: eerste helft voor FC De Bilt, tweede helft voor ZOB. Het pakte toch anders uit, want dik in de blessuretijd kopte ZOB de winnende goal binnen.

ZOB pakte hierdoor de aansluiting met de middenmoot en de rode lantaarn is nog in bezit van FC De Bilt; gelukkig staan er nog drie ploegen met een of twee meer in de onderste regionen, en met nog 17 wedstrijden te gaan, is alles nog mogelijk. Aanstaande zaterdag kom Huizen op bezoek, de wedstrijd begint om 14.00 uur.