FC De Bilt doet goede zaken

Op zaterdag 11 mei stonden voor zowel het eerst als het tweede elftal van FC De Bilt belangrijke wedstrijden op het programma op hun route naar het kampioenschap. In principe moesten beide teams eenvoudig de 3 punten pakken, maar we hebben de afgelopen week hele gekke dingen zien gebeuren met Barcelona en Ajax; dus graag de huid pas verkopen als de beer geschoten is.

Alle spelers van het eerste zagen rond het middaguur het tweede elftal met 5-0 winnen van Woudenberg, waarmee het tweede nu zes punten voor staat op de Merino's met nog twee wedstrijden te gaan en een veel beter doelsaldo, dus min of meer kampioen en promotie naar de reserve hoofdklasse. Nog geen feest vieren, want zoals gezegd, je weet maar nooit.

Om 14.00 uur startte het eerste tegen Lopik, een ploeg die strijd tegen degradatie. Natuurlijk stonden de spelers van het tweede langs de lijn (wat een superselectie heeft FC De Bilt!).
Al snel werd het uit een penalty 1-0 door Redouan Boussoufi. Kort daarna brak Robin Notenboom door de verdediging van Lopik en legde de bal netjes af op Redouan, die vervolgens eerst tegen een verdediger schoot en daarna koelbloedig de bal in de kruising knalde. De score had in de eerste helft hoger kunnen uitvallen, maar het leek wel of de Biltse mannen afgelopen week niet naar de tv hadden gekeken. Met een schamele 2-0 op het scorebord gingen de mannen rusten.

Na rust lukte het zowaar Lopik om de 2-1 te maken, maar voor men kon denken aan een Bilts doemscenario was het Robin die aan alle illusies voor de Lopikers een einde maakte en 3-1 scoorde. Daarna was het hek van de dam en moest de Lopiker doelman de ene na de andere goal incasseren. De 4-1 werd gemaakt door Redouan uit een schitterende voorzet van Appie Ayoubi. Zijn broer Mo Ayoubi schoot even later de 5-1 binnen. Ook in het laatste kwartier speelde FC De Bilt met Lopik en scoorde Redouan de 6-1. Invaller Youri Pot liet zijn handigheid zien en scoorde een mooi doelpunt: 7-1. Het slotakkoord was voor Marcel Melissen die een penalty onberispelijk in de hoek knalde. Einduitslag 8-1 Man of the Match: Redouan. Hij kan over enkele weken lekker gaan eten bij Restaurant Amis.

Delta Sports speelde een half uur laten en het was dus nog even geduld hebben. Delta Sports haalde ternauwernood een gelijk spel bij vv De Meern, dus de voorsprong van ons eerste bedraagt nu 5 punten met nog twee wedstrijden te gaan en evenals het tweede een veel beter doelsaldo.

Volgende gaat ons tweede naar Veenendaal voor de uitwedstrijd tegen naaste concurrent de Merino's; bij minimaal een gelijkspel is de titel definitief binnen.

Het eerste gaat naar Almere om tegen subtopper Waterwijk te spelen. Ook hier is een gelijkspel voldoende om de titel te behalen.

Op 25 mei spelen deze teams weer thuis en we rekenen dan op veel publiek bij beide wedstrijden!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden