GESLAAGD, junioren Centrals geslaagd voor U2 diploma

Het was feest op de honk- en softbalvelden van de Centrals op donderdag 9 mei jl. Het junioren softbalteam van de Centrals waren geslaagd voor hun Umpire 2 (U2) Honk- en Softbaldiploma. De softbalsters waren zichtbaar blij met het behaalde resultaat!

Voor het behalen van het U2-diploma moeten de deelnemers twee theorieworkshops en een praktijkworkshop volgen. Vervolgens kan het examen worden afgenomen. Onder het toeziend oog van de KNBSB-examinatoren Luuk en Maarten Wijgers werd het examen afgenomen.

Een deelnemer moet bij aanvang van de U2 opleiding in bezit zijn van het spelregelbewijs Honkbal en Softbal Masterz. Het doel van de U2 opleiding is het opleiden van deelnemers voor het leiden van wedstrijden in de honk- en/of softbal wedstrijdsport.

Verenigingen kunnen het hele jaar door bij de BUBS (Belangenvereniging Umpires, Beoordelaars, Scorers Baseball Softball) een aanvraag doen om de U2 opleiding intern te organiseren. De BUBS houdt zich het recht voor bij het praktijkexamen aanwezig te zijn om de kwaliteit te kunnen waarborgen.

De Centrals is een aantal gediplomeerde umpires rijker. Nu zullen de dames veel ervaring gaan opdoen in de praktijk!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden