Gelukkig heeft FC De Bilt een overdekte tribune
Gelukkig heeft FC De Bilt een overdekte tribune Foto: Willemsen

FC De Bilt geeft punten weg aan Woudenberg

14 oktober 2019 om 08:29 Algemeen

Op een druilige zaterdagmiddag kwam Woudenerg op bezoek bij FC De Bilt. Twee ploegen die slecht aan de competitie zijn begonnen en heel hard toe waren aan een overwinning. De toeschouwers op de goed gevulde tribune zagen een matige wedstrijd met Woudenberg als terechte winnaar.

In de eerste helft ging het gelijk op; beide ploegen speelden nerveus en maakten veel fouten. Halverwege de eerste helft scoorde Woudenberg de 0-1. Daarna kreeg FC De Bilt enkele levensgrote kansen, maar de stand bleef 0-1 tot aan de rust. Heel vervelend was het dat Mike van Kraaij ongelukkig geblesseerd raakte; hopelijk valt het mee.

In de rust spraken de voorzitter van FC De Bilt en de directievoorzitter van de Rabobank het publiek toe: beiden rekenen op een goede samenwerking, want naast het schenken van geld, werken de Rabobank en FC De Bilt ook op enkele thema’s heel nauw samen. Daarna deelden medewerkers van de Rabobank bij hun Tuktuk appels en vruchtensap uit onze regio uit.

De tweede helft was op zich beter en FC De Bilt streed voor de gelijkmaker. Die had zeker kunnen vallen. De zo te zien weer goed herstelde Jelle Vliek schoot eerst voorlangs en even later kopte hij de bal net niet in de korte hoek. Soms helpt een beetje geluk ook, maar vandaag lukte niets en kort daarna scoorde Woudenberg uit een omschakeling een goed doelpunt: 0-2. De twitteraars kregen geen kans om alleen dit doelpunt te melden, want binnen een minuut moest ook de 0-3 in de tweet vermeld worden. De wedstrijd was beslist. Gauw vergeten deze druilige zaterdagmiddag in oktober. Volgende week hard trainen, kop omhoog en met de bus naar Hoorn.