Roda ‘46 en FC De Bilt delen de punten

7 oktober 2019 om 09:40 Algemeen

Op zaterdag 5 oktober reisde het eerste elftal van FC De Bilt naar Leusden om daar aan te treden tegen Roda ‘46. Een ploeg waar De Bilt twee jaar geleden ook mee in de competitie zat en toen in Leusden 3-3 speelde. Roda is met een gelijkspel en een overwinning redelijk goed begonnen. FCDB heeft een moeizamer begin met een nederlaag en een gelijkspel. De geblesseerde spelers van FCDB zijn aan de beterende hand, maar nog niet wedstrijdfit genoeg, dus de trainer had weer een uitdaging bij het maken van de opstelling.

FC De Bilt begon goed aan de wedstrijd en na vijf minuten had het na een schitterende aanval op 0-1 kunnen komen, maar Koen van Dijk kopte de bal net over de kruising. Langzaam maar zeker kwam Roda beter in de wedstrijd en kreeg het vooral op het middenveld veel balbezit. De ploeg combineerde goed en vooral heel lang, maar echt gevaarlijk werden de mannen uit Leusden niet. Dus dat het tot vlak voor de rust gewoon 0-0 bleef was niet zo verwonderlijk. De speldenprikken van FC De Bilt waren eigenlijk gevaarlijker en in de 45e minuut werd zo’n speldenprik succesvol: Robin Notenboom knalde de bal door een mêlee van spelers naar de 0-1.

In de tweede helft ging Roda door met eindeloos combineren en deelde FC De Bilt enkele speldenprikjes uit. De Biltse verdediging hield de zaak keurig onder controle en tot de 72e minuut was er vuiltje aan de lucht. Mohamed Ayoubi speelde de bal iets te ver voor zich uit en probeerde dit met een sliding te corrigeren. Het zag er onbesuisd uit en door het enorme geschreeuw van de Leusdenaren, leek het heel erg en de scheidsrechter trok direct de rode kaart. Met tien man verder en een tegenstander die bloed rook. In de 78eminuut kopte een aanvaller de bal hard in het doel: 1-1. Het werd dus billenknijpen voor FC De Bilt. In de 88e minuut zag de scheidsrechter een overtreding tegen Fabian niet en uit de actie daarna scoorde Roda een doelpunt en leek de wedstrijd beslist: 2-1. FC De Bilt knokte met tien man tot de laatste minuut en verdediger Steven van den Berg ging voorop in de strijd en mede dankzij hem maakte de keeper van Roda een inschattingsfout en kon nog maar een ding doen: Steven neerleggen. De keeper rood en Mano Bakkenes mocht aanleggen voor en penalty: 2-2. Ook daarna trokken de Biltse mannen naar voren en het had zo maar 2-3 kunnen worden. Debutant Niels Hilhorst controleerde de bal en mikte op de kruising bij de tweede paal, maar helaas ging zijn poging aan de verkeerde kant van de paal naast.

Tevreden? Ik denk dat 2-2 wel een terechte uitslag is, maar beide ploegen hadden misschien wel drie punten verdiend? Het was in ieder geval een spectaculair slot en beide ploegen moeten genoegen nemen met slechts één puntje.

Zaterdag 12 oktober 14.00 uur: FC De Bilt – Woudenberg, toegang gratis, wel graag een of meer lootjes kopen s.v.p. (lootje 2 euro, drie voor 5 euro)