Angelique van Meerten en Wilma van Poelgeest in de ruimte achterin eetcafé BU!TEN. Foto: Rob van Meerten
Angelique van Meerten en Wilma van Poelgeest in de ruimte achterin eetcafé BU!TEN. Foto: Rob van Meerten

Markt Samen Leuke Dingen Doen in Eetcafé BU!TEN

24 september 2019 om 16:37 Algemeen

Ingezonden

Op zaterdag 28 september vindt de Markt Leuke Dingen Doen weer plaats. Ook dit jaar stellen Angelique en Rob van Meerten hun gezellige ruimte achterin eetcafé BU!TEN beschikbaar voor de Markt Samen Leuke Dingen Doen.

De Bilt - Van 14 - 16uur kunt u vrijblijvend binnenlopen en rondkijken. Vrijwilligers van MENS De Bilt ontvangen u en wijzen u op weg. Koffie/thee met wat lekkers staan klaar voor de bezoekers. U kunt kijken of u mensen ontmoet met dezelfde interesses. Rond elke statafel vindt u mensen met dezelfde interesse. U kunt een praatje maken en eventueel gelijk een afspraak maken. De kans is groot dat u iemand ontmoet en samen iets leuks gaat doen:


De vaste thema’s zijn Bewegen (wandelen, sporten, fietsen etc.), Culinair (samen eten/koffie drinken/terrasje etc.), Cultureel (film/theater/concert/museum etc.), Spel spelen (schaken, kaartspel, Mahjong etc.) en Creatief (schilderen/sieraden maken/knutselen etc.), maar uiteraard kunt u altijd met een nieuw idee komen.

Als u het lastig vindt om een eerste contact te leggen, zal een medewerker van MENS De Bilt u verder op weg helpen. Zo zijn er bij de vorige markten een aantal mensen geweest die zich eenzaam voelden. Via de markt hebben zij toch mensen ontmoet waar een klik mee was. Een eerste afspraak kan ook altijd worden gemaakt samen met een sociaal werker van MENS De Bilt. Ons doel is om iedereen mee te laten doen in de samenleving. Gewoon samen een kopje koffie drinken kan een begin zijn.

Wat zou het fijn zijn als u iemand ontmoet die net als u bijvoorbeeld graag wandelt, sport, schaakt of naar een concert gaat. Tijdens de laatste markten zijn er naast individuele contacten ook groepjes opgericht, zoals een fietsgroepje en een kunst en cultuurgroepje.

De eerstvolgende markten zijn: Donderdag 10 oktober 16.00/18.00 uur De Vierstee Maartensdijk, met aansluitend Aan de Keukentafel (vooraf aanmelden voor het eten). Zaterdag 12 oktober 9.30/12.30 uur Het Lichtruim/bibliotheek Idea, tegelijk met de Vrijwilligersbanenmarkt.

Meer info: Servicecentrum De Bilt 030-7440595 Prof. Debijeweg 1 De Bilt. www.mensdebilt.nl/activiteiten/samen-leuke-dingen-doen-markt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie