Valse start FC De Bilt in eerste klasse

23 september 2019 om 12:05 Algemeen

Zeven jaar geleden legde FC De Bilt de focus op zaterdag 1. Dit team kwam toen uit in de vierde klasse en is in zeven jaar opgeklommen naar de eerste klasse. Zeven jaar lang meestal meedraaien in de top van de competitie en daarvan drie keer kampioen worden. Dat zou dit jaar wel anders worden, want de eerste klasse in ons district is heel sterk. De eerste wedstrijd was uit tegen het gerenommeerde FC Breukelen, met o.a. oud FC De Bilt topscorer, Mike Versloot in hun gelederen.

In de eerste helft kwam FC Breukelen door zwak verdedigen binnen een kwartier op een 2-0 voorsprong. Daarna sloeg FC De Bilt terug en scoorde Koen van Dijk. Vervolgens kopte de centrale verdediger van Breukelen de 3-1 binnen. Het spel golfde over en weer en FC De Bilt liet zien zeker goed te kunnen voetballen. Dit werd beloond met een prachtig doelpunt van Mano Bakkenes. De teams gingen met een 3-2 stand op het scorebord rusten.

Na rust voetbalde FC De Bilt lange tijd prima mee en deed het weinig onder voor Breukelen. De Bilt ging op zoek naar de gelijkmaker, maar helaas viel in de 78e minuut de 4-2. En dat in de laatste minuten van deze boeiende wedstrijd Breukelen nog twee keer scoorde, is meer voor de statistieken. Een 6-2 nederlaag is natuurlijk heel vervelend, maar het vertoonde veldspel was lange tijd van goed niveau en dat biedt voldoende aanknopingspunten om deze valse start snel te vergeten.

Op zaterdag 28 september komt Monnickendam op bezoek. De wedstrijd begint om 14.00 uur en de toegang is gratis, maar het wordt zeer gewaardeerd als bezoekers een of meer lootjes kopen.