Foto:

Hernieuwd positief dorpsgevoel!

column door Edwin Plug

Laatst vroeg iemand mij: "Ben jij trots op Maartensdijk?" Zonder na te hoeven denken kon ik deze vraag beantwoorden met "Ja, dat ben ik!'

Dat ik dat zo overtuigend kon en kan zeggen, komt omdat ik de laatste tijd veel mooie en bijzondere dingen zie gebeuren in ons dorp. Volgens mij is "de energie" en het "positivisme" terug! Er gebeurt op allerlei gebied van alles en het lijkt er ook op of het dorpsgevoel en het "wij Maartensdijk"-gevoel sterker is dan het voorheen was.

Ik merk deze ontwikkeling onder andere bij de organisatie van de Ding&Doen Markt die Stichting Vierstee 2.0 op zaterdag 18 mei organiseert. Hoe mooi is het om zo'n 30 lokale organisaties met allemaal vrijwilligers onder één Vierstee-dak te hebben? Tel daar het enthousiasme voor alle leuke en bijzondere dingen bij op die iedereen gaat doen op 18 mei en dan krijg ik echt een warm gevoel! Hopelijk wordt u bij het bezoeken van de markt net zo enthousiast over alle lokale clubs en vrijwilligers.

Ook bekruipt mij op dit ogenblik een positief gevoel wanneer ik gewoon door het dorp loop. Ik zie dat er huizen worden opgeknapt, ik zie een nieuw geopende winkel, ik hoor dat er leuke nieuwe initiatieven vanuit de ondernemersvereniging in de pijplijn zitten en nog veel meer. Onze bloeiende verenigingen vieren mooie jubilea en ik koester de vele activiteiten die zo vele vrijwilligers elke keer weer organiseren. Ik zie mensen met elkaar praten en samen mooie dingen doen en zo kan ik nog wel even door gaan. Dat maakt mij blij, dat maakt mij een trots Maartensdijker.

Is er dan niets meer te verbeteren? Dat is natuurlijk niet zo, er kunnen er altijd dingen beter of anders. Zo blijft de regelmatige overlast rondom het scholencomplex aan de Nagtegaallaan hardnekkig bestaan. Ook is er op het gebied van onderhoud van de openbare ruimte op allerlei gebied veel winst te behalen. Dit gaat van het slecht onderhouden gemeentelijke groen tot de diverse gevaarlijke verkeerssituaties en een (op zich prima) verbrede A27 waarvan de geluidsoverlast niet verminderd is. Ook blijft voor mij persoonlijk de wijze van afval ophalen met alle losse containers een doorn in het oog en zo zal er vast meer zijn.

Maar toch, ik weet niet wat het is, maar het is er! We hebben met elkaar "de positieve weg omhoog" gevonden! Laten we al die positieve energie vasthouden en blijven inzetten voor een mooi en levendig Maartensdijk. Ik ben in ieder geval een trotse Maartensdijker!

Meer berichten