Foto:

Fietsen Alle Jaren

Column door Evelien Ribbens

"En mevrouw, hoe vindt u het om De Bilt weer eens vanaf de fiets te bekijken?" vroeg een enthousiaste journaliste van RTV De Bilt aan me. Het was de ingebruikname van de riksja van het project Fietsen Alle Jaren op 10 maart 2017. Ik zat naast toenmalig wethouder Rost van Tonningen in de riksja en we werden gefietst door een vrijwilliger. We reden ergens op de Soestdijkseweg en zagen inderdaad De Bilt vanaf de fiets. Bijna had ik een sociaal gewenst antwoord gegeven, iets als "Nou, heerlijk hoor om de wind weer door mijn haren te voelen." Maar net op tijd bedacht ik dat dat toch een beetje gek zou zijn en ik zei: "Ik fiets nu gewoon iedere dag hoor, maar ik kan me voorstellen dat ik over een jaar of twintig, dertig het heerlijk vind om zo toch nog te kunnen fietsen."

Blijkbaar vond de piepjonge journaliste mij toen al tot de doelgroep behoren en schatte ze me een eindje in de tachtig. Fietsen Alle Jaren is hartstikke leuk. Zeer enthousiaste vrijwilligers fietsen met ouderen die niet zelf meer kunnen fietsen, zodat ze opnieuw de ervaring kunnen hebben om lekker buiten te zijn en De Bilt en omgeving vanaf een fiets te zien. Je kunt met z'n tweeën in het bakje, dus de oudere kan iemand meenemen.

Het fietsseizoen is weer begonnen, dus als u zelf zin heeft om een keer, heel luxe, in de riksja te worden rondgereden, meldt u zich dan aan. De route is naar keuze. Wijs mensen van wie u denkt dat het leuk voor ze zal zijn, ook op dit project. Kijk op debilt@fietsenallejaren.nl.

Hopelijk blijf ik nog jaren zelf fietsen. Niet alleen op en neer naar mijn werk, maar als het lekker weer is, maak ik graag lange fietstochten. Inmiddels heb ik wel oefeningen van de fysiotherapeut gekregen om te zorgen dat mijn knieën dat fietsen nog in lang kunnen volhouden. En mocht dat echt niet meer lukken, dan ga ik gewoon weer in een riksja zitten en laat ik me rijden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden