Persbericht Aankondiging huis aan huis handtekeningactie 2 oktober as

23 september 2019 om 09:10 Algemeen

Persbericht SP De Bilt, handtekeningactie Schapenweide

Aankondiging

Woensdag 2 oktober a.s. gaan actieve leden van SP De Bilt samen met leden van bewonerscommissie Beatrixlaan handtekeningen ophalen bij omwonenden van de Biltse Schapenweide. Met deze handtekeningen willen zij laten zien aan het college dat de plannen voor de Schapenweide moeten worden aangepast richting meer woningbouw.

SP De Bilt en een flink aantal omwonenden zien liever woningbouw op de Schapenweide dan bedrijfsruimte voor de biochemie van Bilthoven Biologicals. Er is een schrijnend tekort aan met name huurwoningen, zowel sociale woningbouw als woningen met middelhoge huur. Dit is al tientallen jaren een groot probleem in onze gemeente. Jongeren blijven tot ver in de dertig bij hun ouders wonen of trekken weg uit onze gemeente. Jonge gezinnen vinden hier geen huis meer en mensen met een kleine beurs of boven modaal kunnen hier helemaal niet meer terecht. Het gevolg is mede dat een groeiend aantal mensen “scheef” moet wonen, waardoor er geen doorstroming meer kan plaatsvinden op de huurwoningmarkt.

De meest recente cijfers geven weer dat de inschrijfduur 11 tot 15 jaar is eer je recht hebt op een woning in onze hele gemeente, afhankelijk van of je starter bent, een sociale huurwoning achterlaat, of je alleenstaand bent of dat je met een gezin zoekt.

Vanaf 19:00 uur in de avond kan er bij omwonenden worden aangebeld en worden gevraagd om dit pleidooi te ondertekenen. Het plan is om aan te bellen bij woningen die grenzen aan de Schapenweide. Mocht er niet bij u zijn aangebeld of was u niet thuis, maar wilt u wel ondertekenen, schrijf dan een bericht naar debilt@sp.nl o.v.v. “Handtekeningactie Schapenweide”, met uw naam, adres en telefoonnummer zodat wij u digitaal een formulier toe kunnen sturen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie