Persbericht Gesloten horecapand Zeist weer open

28 mei 2019 om 14:03 Algemeen

Gesloten horecapand Zeist weer open

Café Nieuw Zeist aan de Egelinglaan 8a kan weer open. Op dinsdag 2 april is op het terras een explosief gevonden. Dat was voor burgemeester Koos Janssen reden het café voor vier weken te sluiten tot 30 april. De sluiting is daarna weer vier weken verlengd tot en met dinsdag 28 mei. Er komt geen verdere verlenging.

De burgemeester nam op 2 april dit besluit omdat het explosief een bedreiging vormde voor de veiligheid. De Explosieven Opsporingsdienst (EOD) maakte het explosief onschadelijk. De (tijdelijke) sluiting is een ‘ordemaatregel’ om de veiligheid van de directe omgeving te beschermen.

Het politieonderzoek naar mogelijke dader en bewijs is nog niet klaar. Onbekend is hoelang het onderzoek duurt. De burgemeester vindt dit langere tijdsverloop geen reden om het café langer te sluiten. Er zijn geen nieuwe signalen bekend over het gevaar van veiligheid.

De politie en Boa’s letten extra op in de omgeving van het café. Ook maakt de gemeente afspraken met de ondernemer om de veiligheid te beschermen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie