What Els: Ze wil alleen op vakantie

28 mei 2019 om 13:22 Algemeen

Beste What Els, Ik ben doorgaans niet streng of een overbezorgde moeder, maar ik maak me zorgen en moet nu even streng zijn. Mijn dochter wil deze zomer op vakantie met 3 vriendinnen naar een camping aan de Spaanse kust. Waar ik mee in mijn maag zit is dat ze net 15 is geworden. 2 van de meiden die mee gaan kent ze eigenlijk pas sinds een paar maanden en zijn iets ouder dan mijn dochter. De 3de is haar beste vriendinnetje en is ook 15. Ik vind haar nog te jong om in deze setting op vakantie te gaan, het geeft me een naar gevoel, ik vind dat ze er nog niet aan toe is. Volgend jaar doet ze haar eindexamen, dat is voor mij een mooie grens in leeftijd en ook een goede reden om er dan op uit te trekken. Ik heb haar dit gezegd met een boze puberdochter tot gevolg. Ze gaat toch wel zegt ze steeds. Help, wat moet ik doen? T.


Beste T, Als moeder van een dochter (inmiddels puber-af) begrijp ik je bezorgdheid helemaal. Voor je gevoel komt ze net uit de ‘luier’ en is ze nog lang niet toe aan zo’n vakantie. Maar volgens mij ben jij volgend jaar net zo bezorgd. Dan moet je haar loslaten en laten gaan. Mijn dochter ging op haar 22ste alleen met een rugzak door Thailand. Een dochter van mijn vriendin deed hetzelfde toen ze net 16 jaar was! Per kind verschillend. In jouw geval is het wellicht een goed idee om met de meiden en hun ouders te gaan praten hierover. Dan weet je ook meteen hoe zij hierin staan. Bespreek dan wat het doel van hun vakantie is. De beest uithangen met drank en jongens of culturele trips en wandelen in de natuur. Jij kent je dochter het beste. Je kunt haar voorstellen dat je mee gaat richting Spanje en op dezelfde camping verblijft. Ik weet alleen niet zeker dat ze dit geweldig vindt.

En als jij er echt een naar gevoel bij blijft houden, dan is mijn mening dat je voet bij stuk houdt en haar uitlegt dat een vakantie zoals zij dat wil doen dit jaar niet doorgaat. Ze is tenslotte nog minderjarig.

bcwhatels@gmail.com / www.facebook.com/bcWhatEls

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie