Positieve geluiden

28 mei 2019 om 13:17 Algemeen

Column door Edwin Plug 

Zoals ik in mijn column van begin mei (verschenen via www.biltschecourant.nl/nieuws/algemeen/720392/hernieuwd-positief-dorpsgevoel-) al aangaf, heb ik echt het gevoel dat er een “hernieuwd positief dorpsgevoel” over Maartensdijk aan het uitwaaien is.

Ik merkte dit positivisme en ‘we zetten samen de schouders er onder’ ook tijdens de Ding&Doen Markt op 18 mei j.l., tijdens de Voorjaarsmarkt bij zorgboerderij Nieuw Toutenburg en bij de Avondvierdaagse. Eigenlijk zie en voel ik het overal om me heen. Ik kan dit hernieuwde gevoel niet goed omschrijven, maar het is er echt! We zijn weer trots op Maartensdijk en durven dat ook uit te stralen! Ik ben daar heel blij mee! Laten we dat positieve gevoel volhouden en laten we vooral doorgaan om - ieder op zijn eigen manier - ons in te zetten voor het dorp. Blijf niet aan de kant staan en doe mee! Zo maken we met elkaar Maartensdijk voor iedereen nog mooier.

Een goed gevoel krijg ik ook van de vele positieve reacties op mijn column d.d. 2 april. Deze column ging over eventuele woningbouw in Maartensdijk. Ik heb aangegeven, dat er voor het behoud en de verbetering van de leefbaarheid zeker een aantal woningen gebouwd moeten worden in het dorp. Een drietal locaties heb ik daarbij naar voren geschoven, waar - volgens mij - zonder aantasting van het groen en zonder protest gebouwd kan worden. Nog bijna dagelijks word ik op de column aangesproken en het is opvallend dat eigenlijk iedereen mijn gedachten qua locaties ondersteunt.

Op het verwaarloosde kassencomplex bij het Maertensplein zouden (lage) seniorenwoningen kunnen komen; op het terrein tussen Aeres/Groenhorst college en de sportvelden appartementen voor starters met een geluidswerende functie ter beperking van het A27-geluid en op het terrein naast de brandweerkazerne zouden een aantal eengezinswoningen gerealiseerd kunnen worden. Mensen die ik spreek kunnen zich in deze locaties vinden en ook in de type woningen die ik voor ogen heb worden als ‘als dat zou kunnen zou dat mooi zijn!’ betiteld.

Beide punten lijken dus maatschappelijk breed gedragen. Dat moet voor de betrokken wethouder van de gemeente De Bilt toch een fijne voorzet zijn. Hij kan dit ‘kant-en-klare plan’ - met in het achterhoofd dat dit gedragen zal worden door de bewoners – eenvoudig overnemen.

Zal deze eensgezindheid ook te maken hebben met het hernieuwde positieve ‘wij Maartensdijkers’ gevoel? Ik hoop het en hoop ook dat het positivisme en de bereidheid om mee te denken blijft en breed gedragen blijft worden!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie