Rugby jeugd op toernooi in Amersfoort

27 mei 2019 om 10:37 Algemeen

Het reguliere rugby seizoen is afgesloten maar er staan nog een aantal leuke toernooien op de rugby agenda. De teams van de Stichtsche Rugby Club stonden dit weekend op het Leo van Herwijnen toernooi in Amersfoort samen met dertig andere clubs. De jongste rugbyers mochten zes maal 10 minuten spelen vandaag. De voorronden gingen bijzonder goed met winst tegen Leiden en Tiel. Winst in de poule en door naar de halve finales waar twee wedstrijden stonden. Hier waren het Voorburg en Utrecht die te snel waren voor de Stichtsche wolven. De laatste wedstrijd tegen de Haagsche rugby club was spannend maar wisten de wolven net niet voldoende Tries te maken. Met 4-7 eindigde het toernooi voor de jonge rugbyers.

De U10 jeugd had 5 wedstrijden van 12 minuten voor de boeg. In de zware poule was er een mooie winst tegen Tiel. Snelle aanvallen en sterk verdedigen zorgden voor een goede toernooistart. De Haagsche club domineerde de tweede wedstrijd. Ze braken regelmatig door de verdediging heen en wisten goed te scoren. Ook de Bulldogs uit Almere waren vandaag te sterk voor Stichtsche. Daarna herpakten de wolven zich en wisten ze met goed overspelen en snelle aanvallen te winnen van thuisclub Eemland. De laatste wedstrijd voor de 9de en 10 de plek tegen Utrecht was een ware kaskraker. Met een minuut te gaan en een gelijke stand van 3-3 kon het alle kanten op gaan. Utrecht wist op de valreep de winnende Trie te maken. De tiende plek op een groot toernooi en goed spel waren voldoende voor een geslaagde dag.