Weer in doelpunt in shirts met PLus en OnRoute FOTO: Wim van de Kappelle

Keizers baard?

27 mei 2019 om 08:27 Algemeen

Een week na het schitterende kampioenschap stond de laatste competitiewedstrijd op het programma. Het betrof de thuiswedstrijd tegen TOV uit Baarn. Voor FC De Bilt stond er niets meer op het spel, maar voor TOV nog wel, want zij hadden bij een goed resultaat nog kans om zich te handhaven zonder in de nacompetitie te belanden.

Al na twee minuten haalde FC De Bilt een streep door de rekening voor TOV, want na een mooie aanval met een prima voorzet van Jelle Vliek kopte Redouan Boussoufi de bal achter de doelman van TOV: 1-0. En toen dan ook na een kwartiertje Redouan de 2-0 binnenschoot en kort daarna Jonas Deelen de bal op de paal kopte, waarna Steven van de Berg uit de rebound de 3-0 op het scorebord liet verschijnen, was het verder wel gespeeld. Jammer, maar zo’n wedstrijd is echt iets van mosterd na de maaltijd en FC De Bilt freewheelde naar de rust.

Kort na rust scoorde TOV een prima doelpunt en even dacht ik nog aan enige spanning, maar ook die spanning ging teniet, doordat aanvoerder Sam Eerdmans een snelle aanval prima afrondde: 4-1. Wat was er verder nog belangrijk vandaag? Wie zou na 26 competitiewedstrijden de topscorer worden in 2b? Niels van der Zaal van Waterwijk, Jostein Ohm van BFC of onze eigen Redouan. Niels stond voorafgaande aan deze wedstrijd met een doelpunt voor, maar toen Redouan ook de 6-1 maakte was het pleit beslecht: Redouan werd de topscorer in onze competitie. Sla je nu de 5-1 over? Nee hoor die werd gemaakt door Yoeri Pot, die overigens ook een prima wedstrijd speelde. Supersub Sander van den Berg deed er alles aan om zijn doelpuntje weer mee te pikken, maar helaas lukte het vandaag niet: zijn lob over de keeper had een beter lot verdiend.

Direct na de wedstrijd werden de twee huidige hoofdsponsors bedankt voor het afgelopen jaar: PLUS Bilthoven en OnRoute hebben onze vereniging qua uitstraling en financieel heel goed geholpen. De heer Vliek van OnRoute had de eer om het nieuwe shirt met de nieuwe hoofdsponsor te overhandigen aan de nieuwe hoofdsponsor: De Rabobank zal voor de komende drie seizoenen op de shirts van ons eerste prijken. Vervolgens nam Sam Eerdmans dit shirts in ontvangst. Ook mooi om te melden is, dat de twee hoofdsponsors van 2018-2019 als goudsponsors doorgaan en dat ons tweede (reserve hoofdklasse!) in shirts met deze twee goudsponsors zullen gaan spelen.

Later begon in de kantine een DJ en zijn muziek werd een tijdje stilgelegd, omdat Menno Hoep (een van de leiders) en Jos de Gram (keeper) de zaal toespraken met de nodige bedankjes en complimenten. Mooi om de bevlogenheid bij de spelers en de staf te zien. Natuurlijk is het jammer dat er spelers stoppen of ergens anders gaan spelen, maar gelukkig komen er dan ook weer nieuwe spelers voor terug. Binnenkort volgt een terugblik op het afgelopen seizoen: zeer succesvol!

Publiekswissel Redouan - FOTO: Wim van de Kappelle
Sam in shirt nieuwe hoofdsponsor. FOTO: Wim van de Kappelle