Afbeelding
Foto: Leonie van Someren

Persbericht De Bilt - Nul-op-de-meterwoning

30 mei 2019 om 10:22 Algemeen

PERSBERICHT

28 mei 2019

Wonen met een nul op de meter

Huiseigenaar vertelt over energieneutraal en aardgasvrij wonen

DE BILT – Wie interesse heeft in duurzaam wonen kan in juni op bezoek bij een duurzaam huis. In samenwerking met gemeenten in de regio Utrecht organiseert de Nationale Duurzame Huizen Route thematours. Huiseigenaren delen hun ervaringen met de bezoekers tijdens een rondleiding langs de duurzame maatregelen in hun woning. Op 16 juni om 14:00 uur geeft de familie Pierik uit De Bilt een tour rondom het thema ‘nul-op-de-meterwoning’. Hun woning is in 2018 verkozen tot ‘Duurzaamste huis van Nederland’.

“We hebben ons hele huis van energielabel G naar energieneutraal gerenoveerd. Het is nu officieel een nul-op-de-meterwoning”, vertelt Mirjam Pierik. Door het plaatsen van isolatie, zonnepanelen en een lucht/water warmtepomp hebben zij dit weten te realiseren. “Daarnaast is ook de tuin duurzaam aangelegd. We zoeken in alles de beste optie. Wat is goed voor de natuur, de mensen en ook voor onze portemonnee?” De familie Pierik wil graag hun ervaringen delen met bezoekers. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via: duurzamehuizenroute.nl/thematours.

De Nationale Duurzame Huizen Route organiseert meerdere thematours in samenwerking met het regionale samenwerkingsverband U-thuis. Het doel is om via persoonlijke ervaringsverhalen mensen te bewegen tot duurzaam wonen. Dit wordt door bezoekers gewaardeerd, zo blijkt uit onder meer de volgende reactie: “De familie gaf duidelijke uitleg en het was heel nuttig om de verhalen van de gebruikers te horen.” Op 15 juni zijn er thematours in Houten, Maarn en Utrecht over energieneutraal en aardgasvrij wonen. Op 22 juni stelt gemeente Utrecht een aardgasvrije modelwoning open.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie