FC De Bilt torent boven Waterwijk uit
FC De Bilt torent boven Waterwijk uit (Foto: )

FCDB levert topprestaties - Drie van de vier

Wat een dag! Zoals aangekondigd konden vier teams van FC De Bilt al op 18 mei kampioen worden. Het lukte bij drie teams en zaterdag 5 zal de komende weken het kampioenschap wel binnenhalen, net zoals overigens meerdere teams van FC De Bilt (laat het ons weten en we maken er melding van!)

Ons tweede ging naar Veenendaal om daar tegen de laatst overgebleven concurrent, de Merino's, het seizoen te beslissen. En dat deden ze, en hoe, met maar liefst 1-6 werd duidelijk gemaakt dat FC De Bilt met kop en schouders boven de reserve 1e klasse uitsteekt. Als de mannen op deze wijze doorgaan, dan moeten zij goed meekunnen in de reserve hoofdklasse, hoger kan het niet! (dus tegen de reserves van o.a. IJsselmeervogels, GVVV en de amateurs van Ajax).

Ondertussen speelden de meiden, sorry dames van de MO15-1 niet hun beste wedstrijd van het seizoen, maar zij wonnen toch vrij eenvoudig van Houten, waardoor zij met een straatlengte voorsprong kanpioen zijn geworden in de hoofdklasse A, hoger kan het niet! Kan het echt niet hoger? Nee, in deze leeftijdcategorie is dit echt het hoogste. Volgend jaar gaan de dames naar de MO17 en daar zitten boven de hoofdklasse de divisies. Zet 'm op dames!

Om 14.30 uur begon in Almere de wedstrijd van FC De Bilt 1 tegen Waterwijk. FC De Bilt had aan een punt genoeg, want de voorsprong op Delta Sports bedroeg vijf punten met twee wedstrijden voor de boeg. En De Bilt had een veel beter doelsaldo. Waterwijk was nog volop in de strijd om de vierde plaats, waarmee zij de nacompetitie konden bereiken. Een reporter van RTV-Utrecht en een journalist van het AD bevonden zich tussen het publiek: via Radio M waren de ontwikkelingen te volgen. Het eerste kwartier had FC De Bilt moeite om lekker in de wedstrijd te komen. Volgens mij had dit niets met de zenuwen voor een mogelijk kampioenschap te maken, maar meer omdat er voor Waterwijk ook e.e.a. op het spel stond, was het meer een kwestie van aftasten. Totdat Appie Ayoubi in het strafschopgebied onreglementair werd gestopt en daardoor Redoaun Boussoufi weer een van zijn befaamde penalty's mocht nemen, en dus werd het 0-1. In de fase daarna sloeg FC De Bilt toe met twee schitterende doelpunten: eerst een prachtig schot van Mano Bakkenes en daarna volgde een fantastische aanval waarbij Appie als laatste de bal kreeg en snoeihard toeslag 0-3. Het had kort daarna 0-4 moeten staan, maar de scheidsrechter besliste anders en keurde het doelpunt af. Na rust ging FC De Bilt door waar het was gebleven en kort na rust mocht Appie de 0-4 aantekenen. Ondertussen kwam concurrent Delta Sports met 0-2 achter tegen IJFC, dus kon het bijna niet meer fout gaan: het kampioenschap was binnen!. Zeker toen een kwartiertje voor tijd onze supersub Sander van de Berg ook nog zijn doelpuntje meepikte, konden de bloemen worden gepakt. De spits van Waterwijk, Niels van der Zaan, maakte de eindstand voor Waterwijk nog een beetje dragelijker: 1-5.

Rond half vijf floot de prima leidende scheidsrechter af en vlogen de spelers en de stafleden elkaar om de nek: kampioenen, kampioenen enz…….

Voor het eerst in de clubgeschiedenis promoveert FC De Bilt 1 naar de 1e klasse, de hoogte klasse in district West 1 (Noord-Holland en Utrecht en de stad Almere). Ook voor dit team geldt dat, gezien de overmacht waarmee het kampioen is geworden, een woordje meespreken in de 1e klasse zeker denkbaar is. In de oefen- en bekerwedstrijden tegen Huizen, SVL, CSW, Montfoort en Breukelen ging het gelijk op of waren we zelfs beter. Gezien de jonge gemiddelde leeftijd van de selectie, lijkt het me dat er nog rek zit in de ontwikkeling en wie weet waar dit zal eindigen. Tot nu toe heeft iedereen aangegeven te blijven, behalve Jos die vanwege een heupblessure (tijdelijk?) uit de running is.

Wat een dag! Uiteraard was het afgelopen zaterdagavond in de kantine van FC De Bilt heel gezellig!

Klik hieronder op de links voor de media-aandacht rondom deze wedstrijd:

https://www.rtvutrecht.nl/sport/1924566/

https://www.ad.nl/regiosport-utrecht/de-bilt-luistert-kampioensfeest-op-met-ruime-zege~adeae413/

https://www.ad.nl/regiosport-utrecht/de-bilt-doelman-jos-de-gram-sluit-actieve-loopbaan-af~a0ad149e/

Zaterdag 25 mei a.s. spelen ons eerste en tweede thuis, dus allemaal komen kijken en vooral veel en lang applaudisseren voor de unieke prestaties die onze selectie heeft geleverd.

11.30 uur : FC De Bilt 2 – DHSC 2

14.30 uur: FC DE Bilt 1 – TOV 1

Na de wedstrijd van het eerste dragen de hoofdsponsors On-Route en PLUS-Bilthoven het stokje over aan onze nieuwe hoofdsponsor……….. (volgende week dus)

Meer berichten