Foto:

SAVE THE DATE: Bookstore Day 25 mei

Bookstore Day is het jaarlijkse terugkerende feestje van de zelfstandige boekhandels. Ook de Bilthovense Boekhandel aan de Julianalaan 1 doet mee en verzorgt op 25 mei lezingen/optredens die gratis toegankelijk zijn.

12.00-13.00 uur

Lunchlezing met Dolores Thijs, auteur van 'De poolse soldaat'

Bookstore Day wordt geopend met een lunchlezing door Dolores Thijs.

Als de jonge Dolores in verwachting is van haar eerste kind, onthult haar moeder een geheim: haar vader is haar vader niet. Opgevoed door de Vlaamse communistische journalist Maarten, blijkt haar echte vader een Poolse bevrijder, Michal. Voor Dolores betekende dit het begin van een lange zoektocht, die uitmondde in een fascinerende reis door de Europese geschiedenis. Hierover schreef zij op beeldende, meeslepende wijze het boek De Poolse soldaat.

Graag vooraf aanmelden zodat er voldoende broodjes zijn.

13.30-15.00 uur

Lezing: "Verkeerde" kijk op de Utrechtse Caravaggisten, door Korine Hazelzet, kunsthistorica

Begin dit jaar was in het Centraal Museum in Utrecht de tentoonstelling over het Caravaggisme te zien. Deze tentoonstelling toonde hoofdzakelijk schilderijen met religieuze onderwerpen en die zijn niet altijd aangenaam om te zien.

De lezing van Korine Hazelzet gaat over Vrolijke Gezelschappen van de Utrechtse Caravaggisten

Des te aangenamer zijn deze schilderijen doordat ze bij nadere beschouwing dubbele bodems blijken te bevatten. Het bedrieglijk echte realisme dat deze schilders toepasten blijkt niet zozeer uit de echte wereld te zijn gegrepen, maar uit de "Verkeerde Wereld".

15.00-17.00 uur

Ruiken, voelen en proeven met de SuriMAMs

De drie Surinaamse zussen Moreen, Aretha en Martha Waal, de SuriMAMs, bereiden al hun gerechten met soso lobi en vertellen graag over culinaire gebruiken in Suriname. Mooie tories

Onder het genot van lekkere hapjes en drankjes.

17.00-18.00 uur

Lezing: Pieter Waterdrinker

Bookstore Day wordt afgesloten door niemand minder dan Pieter Waterdrinker, schrijver en journalist. Hij woont al tientallen jaren in Rusland, afwisselend in Moskou en St. Petersburg, en werd onder het brede publiek bekend met zijn meest recente roman Tsjaikovskistraat 40. Afgelopen zomer was hij te gast in het televisieprogramma Zomergasten. Pieter Waterdrinker neemt ons mee naar Rusland.

Dagdeals en Opruimingsdeal

Speciale eenmalige aanbiedingen en opruiming met kortingen die kunnen oplopen tot meer dan 50%

Meer berichten