Afbeelding

PCB Uitvaartzorg Dementievriendelijk

27 maart 2019 om 16:23 Algemeen

Bilthoven - Als één van de eerste organisaties in de regio Zeist e.o van Alzheimer Nederland, gemeente De Bilt, is door mevrouw F. Wiss, voorzitter van de regionale afdeling van Alzheimer Nederland, aan PCB Uitvaartzorg de sticker Samen Dementievriendelijk uitgereikt.

Door de sticker, die met trots naast de deur van PCB Uitvaartwinkel Bilthoven is geplakt, laat PCB Uitvaartzorg zien dat zowel de medewerkers in de winkels als de uitvaartleiders dementievriendelijk zijn. De medewerkers hebben een training Samen Dementievriendelijk gevolgd.

Nederland telt nu ruim 270.000 mensen met dementie. Door de vergrijzing en het ouder worden van de bevolking zullen in 2040 ruim een half miljoen mensen lijden aan dementie. Dementie wordt volksziekte nummer 1. De medewerkers van PCB Uitvaartzorg merken dat mensen met dementie de winkels bezoeken, bij een gesprek aanwezig zijn of bij een uitvaart. Plotseling kan het gedrag of de stemming van een persoon met dementie veranderen; de bezoeker wordt verdrietig, angstig of achterdochtig. Hoe PCB-medewerkers hiermee moeten omgaan is tijdens de training geleerd en door Alzheimer Nederland bekroond met de sticker bij de deur.

U kunt de PCB Uitvaartwinkel Bilthoven bezoeken op dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en is gevestigd aan het Uilenpad in Bilthoven (nabij De Kwinkelier).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie