VVD De Bilt zet zich in voor gevolgen renovatie NRU voor Westbroek.

27 maart 2019 om 15:50 Algemeen

Tijdens een openbare bijeenkomst over de renovatieplannen van de Noordelijke Rondweg Utrecht (NRU) is gebleken dat deze renovatie 5 to 15 jaar kan gaan duren. De (verkeerstechnische-) gevolgen zullen voor de omgeving enorm zijn. Met name de kwetsbare kern van Wetsbroek zal de volle laag kunnen krijgen. De fractie van de VVD heeft daarom vragen gesteld aan het college van De Bilt.

Bij twee van de drie bestaande rotondes zal in de nieuwe situatie de weg waarschijnlijk onder het maaiveld komen te liggen. Voor de direct omwonenden zal dat een verlichting zijn ten aanzien van geluidshinder en fijnstof. Vandaar dat het goed is dat deze probleemweg aangepakt gaat worden. Minder tevreden is de fractie van de VVD De Bilt over de gevolgen voor de omgeving tijdens de bouw. VVD raadslid Christiaan van Nispen tot Sevenaer: ‘Gedurende de bouwperiode, tussen de 5 en 15 jaar, zal het verkeer toch proberen zich een weg te banen door de omgeving. Daarbij ligt de weg dwars door de kern Wetsbroek voor de hand. Onacceptabel ‘. Momenteel is in de kern van Westbroek al veel last van sluipverkeer als het druk is op de A27 en op de Koningin Wilhelminaweg in Groenekan. De gemeenteraad heeft daarom destijds het college al gevraagd hiertegen maatregelen te nemen.

Omdat het sluipverkeer door de kern Westbroek als gevolg van de renovatie van de NRU zal kunnen toenemen heeft de fractie van de VVD De Bilt schriftelijke vragen aan het college gesteld om nu al voorbereidende maatregelen te gaan nemen om overlast te voorkomen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie