Afbeelding
Foto: Anne Hamers

La Vuelta in 2020 door Utrecht

27 februari 2019 om 08:08 Algemeen

Peloton raast door de provincie

De Ronde van Spanje doorkruist in augustus 2020 niet minder dan 34 Nederlandse gemeenten in drie dagen. De organiserende steden (Utrecht, ‘s-Hertogenbosch, Breda) en provincies (Utrecht, Noord-Brabant) presenteerden onlangs in Breda de routes van dit grote internationale evenement.

De eerste etappe is een ploegentijdrit in de stad Utrecht, van 23,7 kilometer. Er wordt gestart en gefinisht bij de Jaarbeurs en voert langs een aantal grote wijken van de stad. De tweede etappe (182.9 km, 19 gemeenten) loopt van ‘s-Hertogenbosch naar Utrecht en laat de wielrenners over kasseienstroken fietsen, maar ook langs de Zuiderwaterlinie en via de Grebbeberg en de Amerongse berg.
Nu de routes bekend zijn, gaat de organisatie van La Vuelta Holanda aan de slag met de invulling van het evenement. Thema’s hierbij zijn: feest, gezond stedelijk leven en duurzaamheid. Het evenement krijgt extra beleving via verschillende activiteiten voor en door inwoners, verenigingen, organisaties, partners, bedrijven en instellingen. Vuelta 2020 wordt een feest voor de steden en regio’s. Niet alleen langs het parcours zelf, maar ook in de aanloop naar de start van de Vuelta kleuren de steden en provincies rood.
Op welke dagen precies gekoerst wordt in 2020, hangt af van de internationale sportkalender. Dit maakt de internationale wielerfederatie UCI op korte termijn bekend. www.touretappe.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie