Afbeelding

We Match 3 binnenkort van start!

26 februari 2019 om 08:39 Algemeen

In maart 2019 start voor de derde keer het project We 8 Match bij het KunstenHuis. We 8 Match 3 is een programma dat statushouders en werkzoekenden uit de bijstand traint en coacht in het proces van participatie en het vinden van (vrijwilligers)werk.

Bilthoven - Cultuur wordt hierbij ingezet als hulpmiddel. Voor dit project zijn buddy’s die de deelnemers kunnen begeleiden hard nodig! Een actieve bijdrage leveren aan de maatschappij is belangrijk, maar door verschillende factoren is dit niet altijd even vanzelfsprekend voor statushouders en bijstandsgerechtigden. Door middel van interactieve trainingen, begeleiding door een buddy én een loopbaantraject ontdekken en ontwikkelen deelnemers hun talenten. Het opbouwen van zelfvertrouwen en het inzetten van een goed sociaal netwerk zijn belangrijke speerpunten in het programma. Zo steunen we deelnemers met het opbouwen van een nieuwe toekomst in De Bilt!

Traject voor vrouwen

We 8 Match 3 start in maart, in samenwerking met Movisie, een nieuw traject speciaal voor vrouwen: We 8 Match K!X works. Later in het jaar starten er ook gemengde groepen, voor mannen en vrouwen.

Word jij buddy?

Om We 8 Match 3 tot een succes te maken, zoeken we buddy’s! Wil jij je actief inzetten voor nieuwkomers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in je eigen gemeente? Heb je een paar uur per week tijd en lijkt het je leuk om die, gedurende een half jaar, te besteden aan dit leuke en belangrijke project? Meld je dan aan bij Willeke Colenbrander: willeke@kunstenhuis.nl / 06 111 68 409

De data voor de informatiebijeenkomsten zijn:

Dinsdag 26 februari 19.00 uur, locatie Het Lichtruim (Planetenplein 2, Bilthoven)
Dinsdag 5 maart 10.00 uur, locatie Het Lichtruim

Donderdag 7 maart 19.00 uur, locatie Het Lichtruim

Aanmelden voor één van deze data kan via wematchdebilt@gmail.com, of maak een aparte afspraak met Willy Marks: 06 80165980.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie