Afbeelding
Foto: Geert Slot

Biltse politieke partijen vragen aandacht voor verkiezingen

24 februari 2019 om 10:18 Algemeen

Partijen plakken samen posters voor Provinciale Staten en Waterschapsverkiezingen

Op donderdag 21 februari werd een motie in de gemeenteraad van De Bilt aangenomen om vanaf deze verkiezingen samen de borden te beplakken. Een traditie is geboren.

Zaterdagochtend 23 februari druppelde de ene na de andere plakker binnen op het parkeerterrein aan de Biltse Rading. De meeste van hen dragen al de ‘clubkleuren’ omdat ze na het plakken campagne gaan voeren, folderen, flyeren of gewoon, nog meer posters gaan plakken.

Als uiteindelijk ook de laatste politieke partij gearriveerd is, poseren de plakkers voor het bord aan de Biltse Rading, één van de negen centrale plakborden van de gemeente De Bilt. Ze waren er bijna niet geweest, het college dacht dat aandacht via social media wel genoeg zou zijn, maar dat vond De Biltse raad te gortig. Alle partijen zijn ervan overtuigd dat plakborden bijdragen aan het verhogen van de opkomst.

Ook aandacht van de pers over de verkiezingen op 20 maart werkt mee aan een hoge opkomst, één van de redenen om deze gemeenschappelijke plaksessie te organiseren. Maar er zijn ook andere redenen om samen te plakken.

Krischan Hagedoorn, fractievoorzitter PvdA en initiatiefnemer van de motie; “Het is niet alleen gezellig om samen de borden te beplakken, maar het levert ook milieu-winst op als we dit op één centrale plek doen”

Dat is deze verkiezingen nog niet gelukt, bij de volgende verkiezingen willen de politieke partijen uit de Bilt alle borden samen op de gemeentewerf beplakken. De Gemeente De Bilt heeft vorige week al de stempassen verspreid. De Biltse politiek hoopt dat de inwoners deze goed bewaren en allemaal gaan gebruiken op woensdag 20 maart, de stemlokalen zijn open van 7 uur ‘s ochtends tot 21 uur ‘s avonds.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie