Foto:

Wat vliegt de tijd

Column door Martin van Veelen

Een keer in de vier weken mag ik een column verzorgen in de Biltsche Courant en ik doe dat echt met heel veel plezier. Gewoon zo af en toe eens na te denken over zaken die binnen het onderwijs en de sport in onze gemeente relevant zijn en daar dan wat over op te schrijven.

Meestal ligt mijn concept op tijd klaar en maak ik dit in het weekend af, maar nu kreeg ik van Ellis (redactiecoördinator) een berichtje met de vraag of mijn column al klaar is. Zijn de vier weken dan al weer om?

Ja, ik zat dit weekend zo met mijn hoofd bij FC De Bilt, dat ik helemaal vergat om na te denken over een column. Of kwam het door het songfestival? Nee, dat kan ik niet de schuld geven. Alhoewel ik het optreden van Duncan wel supergoed vond.

Meer dan veertig jaar geleden dat we wonnen, wat vliegt de tijd! Nee, het kwam echt door FC De Bilt. Ik was een lang weekend met mijn vrouw weg, supergezellig en redelijk mooi weer. Ik kreeg op de zaterdag rond de lunch een mooi bericht dat het tweede kampioen was geworden en dus promoveert naar de reserve hoofdklasse: echt een topprestatie! Daarna begon het eerste in de uitwedstrijd tegen Waterwijk.

Wij in de auto ergens in het noorden van het land luisterend naar Radio M, want daar werd verslag gedaan van het mogelijke kampioenschap en dus promotie naar de 1e klasse, voor het eerst in de clubgeschiedenis; de club bestaat sinds 1997, wat vliegt de tijd.

Rond 15.00 uur kreeg FC De Bilt een penalty en die werd vlak voor het nieuws van drie uur benut, daarna volgde de verplichte riedels op de radio: reclame, nieuws, reclame….. wat duurde dat lang zeg, de tijd vloog nu even niet.

En ja, daar kwam de reporter weer en meldde dat FC De Bilt inmiddels twee keer had gescoord. Vervolgens won FC De Bilt met ruime cijfers en werd het de onbetwiste kampioen en volgde er 's avonds een groot feest in de kantine. Zowel het eerste als het tweede van een voetbalclub kampioen, dat gebeurt niet vaak.

Het "We are the champions" had eerder op de dag ook al geklonken voor de meiden, sorry dames, van een jaar of 15 van FC De Bilt, want die bekroonden zichzelf als de beste ploeg in hun leeftijdscategorie in ons land! Hopelijk vliegt de tijd en zijn zij over enkele jaren FC De Bilt dames 1.

Tot slot, de tijd vliegt en voor je het weet is het weer zaterdag en dan speelt ons eerste thuis om half drie: tot zaterdag bij FC De Bilt!

Meer berichten