Wethouder Anne Brommersma (Duurzaamheid) heeft op 15 mei 2019 namens het college van de gemeente De Bilt de Green Deal 'Nederland op weg naar Duurzame Zorg' ondertekend. FOTO: Rene Verleg
Wethouder Anne Brommersma (Duurzaamheid) heeft op 15 mei 2019 namens het college van de gemeente De Bilt de Green Deal 'Nederland op weg naar Duurzame Zorg' ondertekend. FOTO: Rene Verleg (Foto: Rene Verleg)

Green Deal duurzame zorg

ingezonden bericht

Milieuwinst te behalen

Wethouder Anne Brommersma (Duurzaamheid) heeft op 15 mei 2019 namens het college van de gemeente De Bilt de Green Deal 'Nederland op weg naar Duurzame Zorg' ondertekend. Zorginstellingen zijn een belangrijke partner van de gemeente in de samenwerking voor een gezonde samenleving. Zorginstellingen zijn ook grootverbruikers van energie, water, voedsel, grondstoffen en vervoer. Er is samen nog veel milieuwinst te behalen.

De Bilt - De milieuwinst wordt behaald door de inzet van de Milieuthermometer Zorg. Dit is een milieumanagementsysteem dat een duurzame bedrijfsvoering stimuleert en borgt. Gemeenten ondersteunen de zorginstelling in het werken met de Milieuthermometer. Ze bieden de zorginstelling advies-uren van experts en organiseren een kenniscommunity, waarin zorginstellingen van elkaar kunnen leren. De uitvoering ligt bij de Omgevingsdienst Regio Utrecht.

Met de ondertekening van de deal belooft de gemeente zorginstellingen te ondersteunen bij het verduurzamen van de bedrijfsvoering. Zorgorganisatie Accolade Zorg, met o.a. een vestiging in De Bilt (d'Amandelboom), heeft aangegeven hier graag aan mee te willen werken. "Een duurzaam De Bilt moeten we samen realiseren. Ik ben dan ook erg blij met de duurzaamheidsambities van Accolade Zorg", aldus wethouder Brommersma.

Meer berichten