Afbeelding

Kun je niet uitkijken, trut?

22 januari 2019 om 20:28 Algemeen

What Els door Els van Stratum

De schade bleef gelukkig beperkt tot alleen de schrik na een hoofd-hoofd botsing in het zwembad. Maar op de vraag van haar of ik niet kon uitkijken, trut? Nee dat kon ik niet, want ik trok een baan in rugslag.

Voor ik vanaf de kant mijn baantje rugslag inzette, was de weg vrij naar de overkant. Ik trek mijn baantjes altijd als het rustig is in het zwembad. Rechts zijn dan 2 banen gereserveerd voor dames die aan aqua joggen doen, de rest van het bad is dan voor de banentrekkers. Ik kies vooraf zorgvuldig een baan uit die vrij is. Het moment van de botsing kwam voor mij onverwacht. Voor de bewuste dame die mij raakte ook. Geen idee waar ze ineens vandaan kwam. Dus eigenlijk had ik hetzelfde tegen haar moeten zeggen: ‘kon je niet uitkijken, trut’? Maar ik ben netjes gebleven en heb haar verder genegeerd. Een plens water in haar gezicht had wel gepast geweest vond ik zelf! Dit moest ik even kwijt. Diana uit Bilthoven.

Beste Diana, Als eerste ben ik blij voor je dat de botsing geen schade heeft veroorzaakt. Als je beiden de vaart erin hebt kan zo’n knal hard aankomen! Wellicht heeft de andere dame een diagonale baan getrokken, of jij? Tip als je op je rug zwemt, je kijkt lekker relaxed naar boven en focus je op de lijnen op het plafond. Daaraan kun je zien dat je een rechte baan trekt. En uiteraard van te voren even kijken of er tegenliggers zijn. Als je schoolslag zwemt kijk je vooruit en zie je iemand naderen en kun je uitwijken. Heel soms, als ik in een sportieve bui ben, bezoek ik ook het zwembad om banen te trekken. Waar ik mij dan aan stoor zijn de theekransjes in het water. Vooral dames die luid kakelend met elkaar aan het roddelen zijn, niet vooruit komen en daarmee een baan blokkeren. Doe dit lekker aan de kant van het zwembad of op het terras met een kop koffie, denk ik dan.

Trouwens, als antwoord op haar vraag had de bewuste dame van mij absoluut een flinke plens water in haar gezicht gekregen, zeker vanwege het laatste woordje ‘trut’!

bcwhatels@gmail.com / www.facebook.com/bcWhatEls

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie