FC De Bilt verstevigt koppositie

17 december 2018 om 11:55 Algemeen

Na de schitterende overwinning tegen de nummer twee, stond op zaterdag 15 december voor FC De Bilt de topper tegen de nummer drie op het programma. Veensche Boys komt het ene jaar in district Oost en het andere jaar in district West 1 uit. In dat laatste geval voetballen deze ploegen tegen elkaar; meestal spannende, aantrekkelijke en sportieve wedstrijden. Dat hebben ook de regionale media ontdekt en het AD en RTVU stuurden gerenommeerde reporters en fotografen naar het koude De Bilt.

Iets schrijven over de eerste helft kost me weinig moeite. Het begon met 0-0 en de ruststand was ook 0-0. Een kansje voor FC De Bilt: Mohamed Ayoubi kopte uit een mooie voorzet de bal over het doel.

In de tweede helft gebeurde er meer en werd er door beide ploegen best goed gespeeld. Aan beide kanten waren mogelijkheden om de score te openen, maar het lukte vandaag niet. De beste kans ontstond uit een mooie actie van Mano Bakkenes, die vervolgens de bal prima op het hoofd van (Man of the Match) Steven van de Berg legde. Steven kopte hard in, maar de keeper uit Nijkerkerveen had Onana tegen Bayern gezien en ook hij wist de bal op miraculeuze wijze voor de lijn te keren. Het bleef na 90 minuten 0-0.

Het was daarna nog een uur wachten op de uitslag van BFC tegen Delta Sports. BFC won en dus loopt FC De Bilt een punt uit op Delta Sports. Dat wachten was niet erg, want in de kantine was de sfeer super! Twee zangers die een stampvolle kantine vermaakten. De sfeer bleef vele uren perfect.

FC De Bilt 2 heeft zich van de offday van vorige week prima hersteld en won de thuiswedstrijd tegen de Valleivogels met maar liefst 6-0.

Oproep aan supporters. Bij de laatste thuiswedstrijden is er wel redelijk wat publiek, maar het verbaast me dat het niet veel drukker is langs de lijn. Ons eerste staat bovenaan! Na de winterstop zullen alle tegenstanders strijden om van de koploper te winnen en dus hebben onze mannen de steun van vele supporters hard nodig! (de toegang is gratis)

https://www.rtvutrecht.nl/sport/1856068/ met o.a. interview met de trainer en de aanvoerder van FC De Bilt.

https://www.ad.nl/dossier-amateurvoetbal-utrecht/fc-de-bilt-ondanks-bloedeloze-remise-in-topper-als-koploper-winterstop-in~ac979754/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie