Belangrijke zegen Irene

16 december 2018 om 13:56 Algemeen

Als het niet gaat zoals het moet dan ….

Onder het motto als het niet gaat zoals het moet dan moet het maar zoals het gaat. Dat is de perfecte typering voor de wedstrijd van de Irene dames tegen Spaarnestad uit Haarlem. Zonder de geblesseerde spelverdeelster Maaike Scharrenburg lag de druk volledig op de schouders van Michelle Hoogerdijk en dat deed ze met verve. Na een gelijk opgaande strijd trok Irene de eerste set met 26-24 over de streep. In de loop van de tweede set kantelde de wedstrijd, de service druk van de Haarlemmers nam toe waardoor de tweede set naar Spaarnestad ging. De derde set lukte helemaal niets bij Irene met een 25-9 nederlaag als resultaat. Het Haarlemse publiek maakte zich al op voor een eenvoudige 3-1 overwinning, maar had buiten tactische vondsten van Irene gerekend. Met Marit Pasterkamp op de diagonaal positie begonnen de Bilthovenaren aan de vierde set en toen Marit de eerste bal van de vierde set bijna door de vloer heen smashte was het direct duidelijk dat de wedstrijd nog niet voorbij was. Irene trok het initiatief steeds meer naar zich toe en wist de vierde set met 25-19 te winnen. De vijfde set moest dus de beslissing brengen en daarin werd Irene op bijzondere manier door de scheidsrechters geholpen. Nadat, de overigens voortreffelijk fluitende scheidsrechter, een netfout van Spaarnestad onterecht aan Irene toekende kwamen er bij Irene onvermoede krachten vrij. Met name bij Nadine Everaert en Laura Klomparends leverde de extra adrenaline belangrijke punten op in blok, aanval en service. Van 9-7 liep Irene in één keer door naar 14-8 voor om vervolgens de set met 15-11 te winnen. Net voor de winterstop zijn dat drie welkome punten. “We wisten dat de eerste competitiehelft met dit jonge team een uitdaging zou zijn,” weet routinier Laura Klomparends, “We zijn al verder dan waar we dachten te zijn. Van de laatste vijf wedstrijden hebben we er drie gewonnen en we zijn klaar voor de tweede competitiehelft.” Op 12 januari gaat de competitie verder, maar tussendoor spelen de Irene jonkies nog in de voorronde van het Nederlands junioren kampioenschap.