Afbeelding
Foto: Els van Stratum

In gevecht met mijn fiets

11 december 2018 om 18:54 Algemeen

What Els door Els van Stratum

Ik doe mijn boodschappen meestal op de fiets. Het gebeurd regelmatig dat mijn fiets in de stalling compleet is ingebouwd tussen andere fietsen als ik weg wil rijden. Zodanig dat ik mijn fiets er vaak met geen mogelijkheid meer tussenuit krijg. Ik kom er niet eens bij. Dikwijls ook liggend op de grond en beschadigd. Die bakfietsen zijn een ramp. Ik heb dus laatst met grof geweld mijn fiets ergens tussenuit getrokken en een buurfiets daarmee beschadigd. Dat was niet de bedoeling, maar waarom denken mensen niet gewoon na als ze hun fiets parkeren? TL

Beste TL,

Begrijpelijk dat je in zo’n situatie geïrriteerd bent. Zeker als je met een paar zware tassen boodschappen gewoon naar huis wil en niet eens je fiets kunt bereiken. Maar om nou meteen een fiets tijdens zo’n bevrijdingsactie te vernielen? Heb je er een briefje aangehangen met daarop je gegevens voor de eigenaar van die fiets? In dit geval zou dat wel netjes zijn geweest.

Je kunt het beste je fiets in een fietsenrek plaatsen. Je hebt de keus hem met het voorwiel hoog of laag te parkeren. Hoog vind ik vaak wat lastig, dus ik zoek bewust naar een lage plek. Sommige fietsen hebben een wat breder stuur. Dat kan dan in de weg zitten. De kunst is je fiets dan zo neer te zetten dat als de buurfiets eerder vertrekt dan jij, jouw fiets niet met kabels en stuur in de weg zit. Dat heet vooruit denken. Zo voorkom je dat jouw fiets schade heeft. Verstandig om de volgende keer een andere, wat ruimere parkeerplek voor je fiets uit te zoeken. Zeker omdat je aangeeft dat het vaker gebeurd. En wat betreft jouw allergie voor bakfietsen; blijf vooral uit hun buurt, negeert ze en gaat er met een flinke boog omheen!

We leven nou eenmaal in een druk befietst landje, jij bent niet de enige die zo’n ding befietst. En je kunt je fiets ook de deur uit doen ben je meteen van dat parkeerprobleem verlost. En je boodschappen laat je voortaan lekker thuis bezorgen!

bcwhatels@gmail.com / www.facebook.com/bcWhatEls

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie