Stichtsche Rugby op bezoek in Nieuwegein

10 december 2018 om 08:32 Algemeen

Afgelopen weekend waren de Rugby teams van SRFC te gast bij Rugby Club Nieuwegein. Met veel wind en een drassig veld was van tevoren al duidelijk dat het een echte modderpartij ging worden. Tegenstanders kwamen ditmaal uit Utrecht, Almere en Alkmaar en uiteraard van de thuisclub zelf.

De eerste partij voor de U8, de allerkleinsten op de rugbyvelden, ging om 10 uur van start. Ze mochten 2x10 minuten tegen de thuisclub hun kunsten laten zien. Het was veel stuivertje wisselen in deze tagrugby wedstrijd maar uiteindelijk was het Nieuwegein die de winnende Try maakte. Met 6-7 ging Stichtsche sterk van start. Even rust en dan direct door naar de tweede match van de dag omdat er een verkort programma was ingevoerd vanwege het weer. De jongens uit Alkmaar waren van verre gekomen en moesten ook nog eens het onderspit delven in hun wedstrijd tegen de Stichtsche Wolven. Rugby is vooral veel samenwerken, tijdig overspelen en de juiste keuzes maken in verdediging en aanval. De jongens van SRFC lieten vandaag zien dat dankzij de leuke trainingen en spannende wedstrijden er een opgaande lijn is die steeds vaker tot winst leidt. Squeeze!

Ook het tweede team van Stichtsche mocht om 10 uur aantreden tegen Rugby Club Nieuwegein. Met een vliegende start was het al vrij snel bekeken in deze wedstrijd. De Wolven uit Bilthoven waren in de aanval keer op keer te snel voor de tegenstanders. In de verdediging werd er zeer goed getackeld waardoor Nieuwegein er niet door kwam. De tweede wedstrijd liet lang op zich wachten, een uur rust tussendoor was even spelbreker maar dan mocht SRFC U10 aantreden tegen geduchte tegenstander URC uit Utrecht. Nog niet eerder hadden ze gewonnen van dit team, vandaag kon dat wel eens anders zijn.

In de eerste helft gingen de Wolven hard van start met goede aanvallen en succesvolle Tries. De verdediging was echter het breekpunt in deze partij. URC wist keer op keer door te breken en met succesvolle Tries veel punten te maken. Goed gespeeld maar op waarde geklopt met 5-9. De laatste partij van de dag tegen de Bulldogs was een ware derby, Stichtsche had het moeilijk in de eerste helft maar knokte zich sterk terug in de laatste 10 minuten. Nipt verloren maar uitermate tevreden over de prestaties op deze winderige en koude herfstdag. Dit belooft nog wat voor 2019 wanneer dit team tweedejaars wordt en dan uitkomt tegen teams van dezelfde sterkte.